Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Felújítják a kapuvári Széchenyi utcát

Közel harmincmillió forintból szeptember közepéig felújítják a kapuvári Széchenyi utcát. A lakók szerint ideje a rekonstrukciónak, hiszen a csapadékvízzel meggyűlt a bajuk.

A jövő héten kezdődik és szeptember közepéig fejeződik be Kapuvár egyik, a Fő teret kerülő utcájának rekonstrukciója. A Széchenyi utca felújítására kiírt közbeszerzési eljárás győztese a győri Arvia Kft. lett, melynek munkatársai hétfőn veszik át a munkaterületet. A cég nettó 27,6 millió forintért újítja fel a Széchenyi utca Ady Endre utca és a vasúti átjáró közti szakaszát. Az utcát a város elterelőútként is használja, ám javítása immár nem tűr halasztást, hiszen mind az út szélessége, mind a vízelvezetés már csak korlátozottan alkalmas a rendeltetésszerű használatra.

Kiss Jánosné
Kiss Jánosné.

A kapuvári városháza illetékese elmondta, az utcában felszíni vízelvezető rendszert és útburkolat-szélesítést, -javítást terveznek.

– A burkolat alá zárt csapadékvíz-elvezetőt és fedett árkokat építenek az utcában olyan módon, hogy a burkolat szélességét 4 méterről 5,5 méterre növelik – tudatta Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője. Az út két oldalának fedett elvezetői a központi csatornába futnak bele. A burkolat a Bercsényi utcához hasonló szegélyt kap és annak mentén egy méter szélességben a kivitelezők elrendezik a terepet.

– Az utcában a járdák kialakítását egy második ütemben végezzük el – tette hozzá Hámori György polgármester.

A munkákra az utcabeliek szerint is égető szükség van. – Minden komolyabb csapadék után az utcai kapun ömlik be a csapadékvíz – jelentette ki Kiss Jánosné (képen). Elmondta, a környékbeli lakóknak a forgalommal is volt problémájuk, az út olyan keskeny, hogy a közlekedők nemegyszer a ház bejáratánál álltak meg azért, hogy a szembejövők elférjenek.

Olvasóink írták

  • 1. Wasd 2010. július 09. 19:15
    „Ha már elterelőútként szeretnék használni, akkor nem csak a vasútig kellene felújítani, hanem egész a Kisfaludy utcáig. Ennek hiányában használhatatlan lesz az út, mert a vasút után betorlódnak az autók az egysávos rossz minőségű úton, de gondolom ezt úgyis tudják a városfejlesztési iroda "nagyra becsült" munkatársai...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyvtári kedvezmény – ma!

A csornai városi könyvtár május 1-jétől új kezdeményezést vezetett be azoknak, akik késedelemmel… Tovább olvasom