Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Felújítják a farádi rendelőt

Több mint 31 millió forintos támogatással és 3,5 milliós önrésszel újítják fel a farádi orvosi rendelőt. Az önkormányzat saját pénzből a szolgálati lakást is korszerűsíti.

Aláírták a farádi orvosi rendelő felújítási munkáiról szóló szerződést, amelyet a közbeszerzési eljárást követően a csornai Knapp József nyert el. Szalai Zoltán polgármester elmondta: a beruházásra 31,7 millió forintot nyert a községháza pályázaton, amelyhez 3,5 millió forintot tesznek hozzá. A rendelő feletti szolgálati lakást is rendbe teszik. Ám erre a 6,4 milliót saját forrásból fedezik. A szerződés szerint 2011. június 30-ig befejeződik a munka.

Harmincötmillió forintba kerül a teljes átalakítás.
Harmincötmillió forintba kerül a teljes átalakítás.

Az 1980-ban épített rendelő felújítása már indokolttá vált, hiszen a kisebb javításoktól eltekintve nem volt komolyabb rekonstrukció rajta. A munkák során akadálymentesítik a rendelőt, kicserélik a nyílászárókat és hőszigetelik az épületet. A parkoló kialakításán túl eszközbeszerzéseket is tartalmaz a pályázat, többek között bővítik a számítástechnikai parkot, fejlesztik a műszerezettséget, valamint a gyorsabb betegellátás érdekében bevezetik az elektronikus sorszámozást. Újabb eszközöket kap a védőnői szolgálat is, valamint külön várótermeket alakítanak ki a beteg és visszahívott vendégeknek.

Az átalakítás idejére a rendelések az idősek klubjába költöznek, az időseket pedig a helyi iskola látja vendégül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs szükség tisztítóberendezésekre Csorna térségében

A Csorna környéki ivóvíz minősége kifogástalan. Nincs szükség rá, hogy a fogyasztók víztisztító… Tovább olvasom