Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Felújítják a csornai tisztítótelepet is

A bősárkányi önkormányzat még tavasszal benyújtja második fordulós pályázatát a szennyvízcsatorna-rendszer támogatására. A falu 1,5 milliárdos uniós forrásra számíthat.

A szennyvízcsatorna-beruházás nyári kezdésére készülnek Bősárkányban. A víziközmű-társulat folyamatosan egyeztet az partnerekkel, a hatóságokkal. A közel 2,2 milliárd forintos munka előkészítésére 55,8 millió forintot nyert a település uniós forrásból. A pályázat második fordulójában több mint 1,5 milliárd forintra számít a község.

Sümegi Nikolett, a víziközmű-társulás ügyintézője és Szalay Imre polgármester naponta egyeztetnek a fejlesztésről.
Sümegi Nikolett, a víziközmű-társulás ügyintézője és Szalay Imre polgármester naponta egyeztetnek a fejlesztésről.

Szalay Imre polgármester arról tájékoztatott, hogy a helyiek évek óta igényelték volna a fejlesztést, ám korábbi pályázataik nem kaptak támogatást. A bősárkányiak ingatlanonként 230 ezer forintot fizetnek a szolgáltatás bekötéséért. A pénzt száz hónapon keresztül, részletekben fizetik meg.

A bősárkányi rendszer a csornai szennyvíztisztító telephez csatlakozik. A beruházás részeként a telepet is korszerűsítik, bővítik. Ennek költségeit közösen finanszírozza az üzemeltető Pannon-Víz zrt., illetve a társtelepülések, Csorna, Bősárkány és Farád. Szalay Imre megjegyezte: úgy remélik, hogy 2013-ban be is fejezik a rendszer kiépítését. Jelenleg a második fordulós pályázati anyag összeállításán dolgoznak. Várják a hatóságok engedélyét, és amint ezek megérkeznek, rövidesen benyújtják a dokumentumokat.

Olvasóink írták

  • 2. janika 2011. április 11. 05:19
    „Egyel több alkalom lesz alakosság zsebében kotorászni! Persze ezt is beveszi a lakosságt és majd jön a következő! Pl: esővíz díj, vagy járda használati adó, napfény adó stb.”
  • 1. thermál 2011. április 10. 09:24
    „Lehetett volna a következő cím is: A társtelepülések is hozzájárulnak a bősárkányi szennyvízcsatorna - beruházáshoz. A legfontosabb kimaradt a cikkből: ki , milyen arányban fizet a fejlesztéshez? Változik-e a vízdíj , amelynek kétharmada a szennyvízdíj, ha elkészül a beruházás, akkor több rákötés lesz, és egy fogyasztóra kevesebb költség jut a szennyvíz kezelése során.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuváron hosszútávon is biztosított a szükséges óvodai férőhely

A kapuvári Fidesz-KDNP frakciójának közleménye a Jobbik támadására. Tovább olvasom