Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Felújítják a csornai gimnáziumot

Javában tart a csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola felújítása.
Gimnázium: A helyiségek kiürítésében a diákok is segítenek a Hunyadiban.
Javában tart a csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola felújítása. A munkákra az önkormányzat minisztériumi pályázaton nyert 261 millió forintot. Az alsó szinten mostanra csaknem elvégezték a nyílászárók cseréjét és az egyik osztálytermet „készre" alakították. Ez a helyiség mintateremként szolgál.

Pájer Imre, a Csornai Nevelési és Oktatási Központ igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a mesterek igyekeznek úgy végezni feladatukat, hogy a tanítást legkevésbé zavarják. Az úgynevezett bemutatóteremben kicserélték a világítótesteket, festettek, új ablakokat helyeztek be és felcsiszolták a parkettát.

A kivitelezők a napokban kezdtek hozzá a tornaterem rendbetételéhez, szintén a nyílászárók cseréjével. Kívül-belül leverték a vakolatot, áthúzzák az elektromos hálózatot. A felújítás ezen fázisával a tervek szerint május 20-ig végeznek, hiszen ekkor „odaköltöztetik" az intézmény többi helyiségét.

– Az irodák ideiglenesen a zeneiskolában kapnak helyet, hiszen azokat nem lehet rövid időre sem bezárni – mondta Pájer Imre.

– Az írásbeli érettségit házon belül oldjuk meg, a szóbeli vizsgák a Széchenyi-iskolában lesznek, a tanév várhatóan május 27-én befejeződik.

A napokban kívülről állványok veszik majd körbe a gimnázium épületét és megkezdődik a külső tatarozás. Új lesz a tetőszerkezet, ami a szakemberek szerint az egyik legnagyobb része a beruházásnak, de ezt is tanítási idő alatt teszik rendbe. Készülnek a liftek, amiből kettőt is készítenek az iskolában. Egyet az új épületbe, egyet pedig az 1950-es években épült régibe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áldásként kell fogadni a Rába vizét

Megyei közgyűlési és minisztériumi támogatással előadás-sorozatot szervez a Rába Szövetség, hogy bemutassák a Rába mente fejlesztési lehetőségeit és javaslatokat tegyenek a folyógazdálkodási terv készítőinek. A Rába mente fejlesztési lehetőségeiről, az agrár-környezetvédelemről, a vízgazdálkodásról és a térség turisztikai elképzeléseiről szervez előadás-sorozatot a Rába Szövetség. Tovább olvasom