Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Felújítások a városházán

Megyei támogatásból és önerőből újítják fel Kapuváron a városháza elektromos hálózatát és vizesblokkjait.
A beruházás hatmillió-hétszázezer forintba kerül. A kapuvári önkormányzat pályázott a megyei területfejlesztési tanácshoz. Ebben a városháza elektromos hálózatának és vízrendszerének felújításához kértek segítséget. Igényüket kedvezően bírálták el, s a város négymilliós vissza nem térítendő támogatást kapott. A munkálatokról Vertetics István, a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodájának vezetője tájékoztatta a Kisalföldet.

– A kivitelezést még októberben megkezdjük és várhatóan 2005. január végére be is fejezzük – mondta Vertetics István. – A polgármesteri hivatal vezetékrendszerét és a vizesblokkokat újítjuk fel. Ezek a kor követelményeit, illetve a szabványok előírásait ugyanis már nem elégítik ki. Az elektromos rendszer csövezésében újra kell fűzni a régi vezetékeket az egyre növekvő terhelés miatt. Emellett a kis- és nagyteremben korszerűbb, energiatakarékos lámpatesteket is felszerelünk.

A vizesblokkokat az alsó és felső szinten is felújítják gépészeti értelemben. Azaz szerelvényeket cserélnek, a közműveket is korszerűsítik és sort kerítenek az elektromos hálózatra is. A földszinti vizesblokkot úgy alakítják át, hogy azt a hivatalba érkező mozgáskorlátozottak is igénybe vehessék. A kapuvári önkormányzat a megyei négymillió forinthoz saját erőből kétmillió-hétszázezer forintot tesz. A pénzt a város idei és jövő évi költségvetésében különítette el a képviselő-testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés a postatörvény módosításáért

Népi kezdeményezés indul útjára a Zemplén megyei Komlóskáról a postabezárások… Tovább olvasom