Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Felújítás polgármesteri tiszteletdíjból

Rábakecölben egy épületbe költöztetik az egészségügyi szolgáltatásokat. Első lépésben a háziorvosi rendelőhöz költözik a gyógyszertár. A beruházás nagy részét a polgármester tiszteletdíjából fedezik.
A napokban elfogadták a rábakecöli költségvetést. Tuba Erik polgármester tájékoztatása szerint a több mint 150 milliós büdzséből sajnos egyre kevesebb a beruházásra költhető forrás.
A településen például egészségügyi beruházásokra van szükség. A témával kapcsolatban a polgármester elmondta, 2008 óta nincs saját háziorvosa Rábakecölnek, dr. Tóth Ilona Edvével és Vásárosfaluval együtt látja el Rábakecöl betegeit. Ugyanezen három település tartozik a védőnői körzetbe is.

– Már 2004-ben átalakítások voltak az orvosi rendelőben, amikor a jogszabályi változások miatt a gyermekorvosi és a védőnői szolgálatot külön kellett költöztetnünk – mondta a rábakecöli polgármester. Ugyancsak külön épületben működik a heti háromszor nyitva tartó gyógyszertár is, ám a képviselő-testület régi vágya, hogy az egészségügyi szolgáltatásokat egy helyszínre telepítsék.

A terv első lépéseként a napokban alakítják át a Petőfi utcai rendelőt, ahova majd a gyógyszertár is költözik. A beruházás több mint hétszázezer forintos költségéből mintegy hatszázezer forintot a helyi polgármester 2010-ben és 2011-ben fel nem vett tiszteletdíjából és annak közterheiből fedeznek.

A terv első lépéseként a napokban alakítják át a Petőfi utcai rendelőt, ahova majd a gyógyszertár is költözik.

Olvasóink írták

  • 2. kerteszb 2011. február 04. 16:09
    „Hajrá Erik!”
  • 1. Axi 2011. február 04. 09:18
    „Pédaértékű a felajánlás, és a Polgármester Úr munkája egyébként is! Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két nagyobb és több kisebb fejlesztés

A szanyi önkormányzat idén két nagyobb fejlesztést is tervez. Az óvoda felújítására, illetve az… Tovább olvasom