Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Felújítás előtt a szili óvoda

Felújítják, átalakítják nyáron a szili óvodát. Az önkormányzat pályázati támogatást nyert a beruházáshoz, 26 millió forintot. Miután az épülettel végeznek, a játszóudvart teszik rendbe.

Régi terve valósulhat meg a nyáron a szili önkormányzatnak. Felújítják és átalakítják az óvodát. Az intézmény közel százéves épületben működik és minden gond jellemzi, ami a hasonló korú ingatlanokat. Vizesedik, nem megfelelő a szigetelése és előnytelen a helyiségek elosztása is.
Lengyel Oszkárné polgármester elmondta: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pályázatán szerepeltek sikerrel. A 27,5 millió forintos beruházáshoz 26 milliót ad a tárca.

Lengyel Oszkárné – a gyereklétszám nem csökken a faluban. Idén nyolc születésre számítanak.
Lengyel Oszkárné – a gyereklétszám nem csökken a faluban. Idén nyolc születésre számítanak.


– Az óvoda belseje sem felel már meg a mai igényeknek és követelményeknek. Negyvenéves például a lambéria, és a vizesblokk is hasonló korú – fogalmazott a polgármester. – Szerettünk volna új óvodát építeni vagy egy másik épületet átalakítani, de erre sajnos nincs elegendő pénzünk. Azonban ez a közel harmincmillió forintos fejlesztés is nagy előrelépés lesz a mostani állapotokhoz képest.

Lengyel Oszkárné hozzátette: megoldják a szigetelést, a tetőfelújítást. Több belső falat áthelyeznek, álmennyezetet alakítanak ki, felújítják a vizesblokkokat és foglalkoztatóteremmel, illetve csoportszobával is bővül az ovi. A berendezést is megújítják szeptemberre. A munka befejezési határideje december 31., de a sziliak szeretnék, ha a szeptemberi évkezdetre minden rendben lenne. A nyári hónapokban a gyerekeket az idősek klubjában, az ifjúsági klubban és a polgármesteri hivatal kis tárgyalótermében helyezik el.

Miután az épülettel végeznek, az udvar következik, amit önerőből újítanak fel. A területet bővíteni is szeretnék, a szomszédos önkormányzati szolgálati lakás és a gyógyszertár udvarával.
Lengyel Oszkárné érdeklődésünkre kifejtette: a gyereklétszám nem csökken a faluban. Idén nyolc születésre számítanak. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tessedik-díj a sikeres csornai tanárnak

A Földművelésügyi Minisztérium Tessedik Sámuel-díjat adományozott a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakképző Iskola igazgatóhelyettesének, Némethné Paksi Irén Gabriellának. Tovább olvasom