Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Felújítás: bölcsődéből végül az óvodába költöztetik a kicsiket Csornán

A csornai bölcsőde felújításának idejére, a viták nyomán végül a Kossuth utcai óvodában helyezik el a gyerekeket. Ott minden feltétel adott a legkisebbek gondozásához.

A Kossuth utcai óvodába költöznek a csornai bölcsődések az intézmény nyári felújításának idejére. Az épületben minden feltétel adott ahhoz, hogy a gyerekek megfelelő elhelyezését biztosítsák. Eredetileg a Laky Döme utcai, volt gyermekorvosi rendelőt jelölték ki ideiglenes bölcsődének. Ezzel a megoldással azonban nem mindenki értett egyet.

A városi bölcsőde felújítására az önkormányzat 13 millió forintos támogatást kapott. Az önerő hozzáadásával valósul meg a vizesblokkok felújítása, a nyílászárók cseréje, a fűtés korszerűsítése. Arra nincs lehetőség, hogy a bölcsisek a munkák idején az épületben maradhassanak, ezért kellett megoldást keresni elhelyezésükre.

A csornai bölcsődések a Kossuth utcai óvodában töltik a nyarat. Az új helyszín minden feltételnek megfelel.
A csornai bölcsődések a Kossuth utcai óvodában töltik a nyarat. Az új helyszín minden feltételnek megfelel.

– Arra nem gondoltunk, hogy az intézményt az átalakítás hónapjaira bezárjuk. Ezzel ugyanis a dolgozó szülőket hoztuk volna nehéz helyzetbe – mondta portálunknak Némethné Élő Zsuzsanna, a Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetője. – Első ötletként a Laky Döme utcai önkormányzati ingatlan jött szóba. Ott azonban nem megfelelő a vizesblokk, hiányzik az akadálymentesítés, ráadásul udvara sincs. Kényszermegoldás lett volna, amit ugyan a szülők tudomásul vettek, de nem örültek neki. Ekkor derült ki, hogy a Kossuth utcai oviban négy csoportszoba megürül a nyárra.

Az óvodában rendelkezésre állnak a fekhelyek, a gyerekek korának megfelelnek a mosdók, és udvar tartozik az épülethez.
A bölcsődések tehát oda kerülnek átmenetileg. Június 21-én már ott várják a gyerekeket a gondozók. Az intézményvezető hozzátette: egyeztettek a polgármesteri hivatal illetékeseivel, akik egyetértettek az új helyszínnel.

Ugyanígy Kránitzné Nagy Márta óvodavezető is támogatta és segíti a költözést. Az óvodában rendelkezésre állnak a fekhelyek, a gyerekek korának megfelelnek a mosdók, és ami nem mellékes, tágas udvar tartozik az épülethez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A határozatokat már postázzák - támogatás az agrártermelőknek

Fiatal agrártermelőknek nyújt támogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A… Tovább olvasom