Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Féltik a játszótereket

Vandálok teszik tönkre a csornai játszótereket. A 15 millió forintból tavasszal átadott új parkokban már közel félmillió forintos kárt okoztak ismeretlenek.

Pusztulnak a csornai játszóterek, vandál kezek teszik tönkre a parkokat. Leginkább azt a négyet, melyeket tavasszal pályázati támogatással építettek. Az önkormányzatnak több százezer forintjába kerül a rongálások utáni javítás. Pedig még a pályázati támogatást sem kapták meg, az elszámolás időszakában vannak.

A város a premontrei apátsággal együttműködve valósította meg a közel 15 millió forintos fejlesztést, a játszóterek tavasszal készültek el. Az átadást követő héten már a kis-csornainál volt szükség a karbantartókra. Akkor a kerítést bontották meg ismeretlenek. A napokban ugyancsak azon a játszótéren van szükség a szerelőkre. Az egyik focikapu lett életveszélyes, miután a rögzítőelemeket kifeszegették, az egyik merevítővasat ellopták. Nagy Eszter csornai aljegyző elmondta: hiába hívták fel a figyelmet többször is a közös értékre, nem tudják megakadályozni a vandalizmust.

A kis-csornai játszótéren a focikaput kell cserélni, mert életveszélyessé vált a rongálás miatt. Nagy Eszter aljegyző és Bali Balázs vállalkozó nem először találkoznak a szükséges javítások miatt.
A kis-csornai játszótéren a focikaput kell cserélni, mert életveszélyessé vált a rongálás miatt. Nagy Eszter aljegyző és Bali Balázs vállalkozó nem először találkoznak a szükséges javítások miatt.

– Nagy igény volt a városban a játszóterekre, örültünk, amikor sikerült a négy újat létrehozni. Az öröm azonban nem tarthat sokáig, hiszen rendszeresen kapjuk a bejelentéseket a rongálásokról – fogalmazott. – A kis-csornai kapuk javítása, cseréje százezer forintos tétel. Ugyanott megszaggatták a kerítést, de ugyanez a helyzet a Kossuth utcai játszótéren is. Az Erzsébet királyné utcában az elmúlt hónapokban hatvan-hatvanezer forintért háromszor cseréltük ki a csúszdát, mindannyiszor összetörték. Látszik, hogy nem véletlenül mennek tönkre a játékok, hanem szándékos a rongálás. Érthetetlen, hogy mások örömét, a gyerekek játékát miért kell tönkretenni. Sajnos a javításokra költött százezreket már nem tudjuk új játékok beszerzésére fordítani. Pedig lenne helye a pénznek.

Nagy Eszter hozzátette: csütörtökön fogadták a fejlesztést ellenőrző hivatal munkatársait. „Az összetört focikaput, a megszabdalt kerítést, a törött csúszdát tudtuk megmutatni nekik. A jó szándék sajnos kevés, amikor vandálokkal állunk szemben" – jegyezte meg az aljegyző.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babfesztivál Kisbaboton

Harmadszor rendezik meg a faluban a Babfesztivált és az elszármazottak találkozóját a hétvégén. Tovább olvasom