Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Félszáz rászorulót gondoznak

Kilenc éve működik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatószolgálata Csornán. A fogyatékossággal élők életét igyekeznek megkönnyíteni.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogatószolgálata jelenleg ötven fogyatékossággal élővel tart kapcsolatot. Arra törekednek, hogy minél önállóbbak lehessenek, megtalálják helyüket a társadalomban, segítsenek eligazodni az őket érintő szolgáltatások, jogszabályok, intézmények között. Az ellátottak száma folyamatosan bővül, egyre nagyobb az igény a szolgáltatásokra.

Bojnár Anita intézményvezető elmondta: a rászorulók a személyi segítés keretein belül otthoni felügyeletet vehetnek igénybe, valamint a gondozási, ápolási és higiénés ellátást kaphatják meg.

Járművükkel juthatnak el a gondozottak például az egészségügyi, szociális vagy oktatási intézményekbe. A szolgálat gyakran szervez különböző szabad- idős, kulturális programokat is, melyekhez szintén szükség van a kisbuszra. Emellett a szervezet munkatársai információkat, tanácsokat adnak a fogyatékossággal élőknek a számukra érdekes eseményekről, szolgáltatásokról, juttatásokról. Szinten tartó és fejlesztő tanórákon heti egy alkalommal vehetnek részt a fiatalok.

„Szeretettel várjuk programjainkra mindazokat, akiknél autizmust diagnosztizáltak, illetve akik látásukban, hallásukban, kommunikációjukban korlátozottak. Az intézmény hétfőtől péntekig reggel 8 órától délután 3-ig van nyitva. Az érdeklődők megtekinthetik a foglalkozásokat és részletes tájékoztatást kaphatnak a szolgáltatásokról, lehetőségekről" – jegyezte meg a vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verseltek az óvodások

A kónyi Tündér-tavi Óvoda 12. alkalommal rendezte meg vers- és prózamondó versenyét nemrégiben, amelyre 17 településről érkeztek óvodások. Tovább olvasom