Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Felrobbantották a gránátot

Robbantás miatt állt le rövid időre tegnap kora délután a 85-ös számú főút forgalma, nem messze a gyöngyösmajori bekötőúttól.
A csornai Petőfi téesz által művelt földön napraforgó-sorművelés közben fordította ki a munkagép a veszélyes tárgyat néhány nappal ezelőtt. A gránátot körbekerítették, lezárták. A cég vezetői pedig értesítették a tűzszerészeket, akik tegnap érkeztek meg a város határába. Szojka Péter zászlós a Kisalföldnek elmondta: egy második világháborús, hetvenöt milliméteres páncéltörő gránát „pihent" a földben több mint hatvan esztendeje.

Mivel a lőszer nagyon közel volt a főúthoz és nem volt mozgatható, azaz szállítható állapotban, a tűzszerészek úgy döntöttek, hogy a helyszínen semmisítik meg.

A robbantás idejére a csornai rendőrök lezárták a főút forgalmát. Miután felhangzott a „Vigyázz, robbantás!" figyelmeztetés, hangos robaj rázta meg a környéket. A gránát mély gödröt „ásott" a napraforgótáblában. Miután a szakemberek elvégezték az utómunkálatokat, a forgalom is megindulhatott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megye legsokoldalúbb gyűjteményei a Rábaközben

Az 1960-ban nyílt kapuvári múzeum jelenleg a Rábaközi Muzeális Gyűjtemény nevet viseli. Pamlényi Klára igazgató elmondta: történész és néprajzos szakembert is foglalkoztatnak, bár elkelne még néhány munkatárs a Fő téri intézménybe. Állandó tárlataik egész éven át nyitva tartanak. Legjelentősebb a Kapuvár és környékének történetét, népviseletét és néprajzát bemutató tárlat, valamint a Pátzay Pál-emlékszoba. Tovább olvasom