Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

Félpályás demonstráció Kapuvárnál

Félpályás útlezárással tiltakoztak a hét végén Kapuvár és Vitnyéd között a kormány politikája és a kapuvári kórház bezárása ellen.
– A rendszeres péntekenkénti demonstrációk mellett a hét végén egy országos akcióhoz csatlakoztunk – mondta a szombati félpályás útlezárással demonstrálók szervezője. Szabó Tamás elmondta: közel egytucatnyi személygépkocsival Kapuvár és Vitnyéd között zárták le a 85-ös főút egyik sávját a forgalom elől. Hasonló megmozdulás Sopronnál és Mosonmagyaróvárnál is volt. Az akció reggel kilenctől délután egyig tartott és vegyes fogadtatást kapott a közlekedőktől.

– Jutott hideg is és meleg is nekünk, bár az autósok jó része inkább támogatta a demonstráció céljait, amik közt a kormány politikájának kritikája és a kapuvári kórház megmentése is szerepelt – tette hozzá Szabó Tamás. Kijelentette: azok érdekeit is megpróbálják képviselni, akik nem értenek egyet a tüntetés eme formájával. A félpályás útlezárás többször okozott nagyobb fennakadást a főút forgalmában, a szervezők szerint előfordultak több mint tízperces várakozások is. Szabó Tamás azonban hangsúlyozta: a kapuvári rendőrök hatékonyan működtek közre a forgalom irányításában.

– Bár megmozdulásunkkal hátráltattuk a főút közlekedését, csak megköszönni tudom az autósok türelmét – mondta a szervező. Úgy véli, hasonló, forgalomlassító demonstrációt nem tartanak a közeljövőben, ám a péntekenkénti figyelemfelkeltő demonstrációk folytatódnak Kapuváron.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén új vízórák már a társasházakban is

Gőzerővel folyik a régi vízmérők cseréje Csornán. Miként korábban beszámoltunk róla (Kisalföld, 2007. január 17.), a Pannon-Víz zrt. – az országban elsőként – megkezdte azoknak a korszerű vízmérőknek a felszerelését, amelyekről az adatokat rádiós távleolvasással lehet összegyűjteni. Tovább olvasom