Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Felosztott körzetek Csornán

Az egészségügyről szóló törvény értelmében a települési önkormányzatok az egészségügyi alapellátás keretében gondoskodnak az iskola-egészségügyi ellátásról. A körzeteket a képviselő-testületek alakítják ki.

Ez történt a közelmúltban Csornán is, az ellátást egy vidéki háziorvos közreműködésével tudja megoldani az önkormányzat. Csornán három körzet van, az egyikben az orvosi ellátást 2012 novemberétől helyettesítéssel oldották meg. Végleges megoldást keresve megkérdezték a városban működő házi-, üzem- és gyerekorvosokat, a körzetet azonban egyikük sem tudta vállalni.

A Járási Népegészségügyi Intézet közreműködésével vették fel a kapcsolatot ifj. dr. Balázs Mihállyal, Bágyogszovát háziorvosával, aki szeptember elsejétől vállalta a Csukás- és a Hunyadi-középiskolák ellátását.

Az intézmények felosztása így a következők szerint alakul: dr. Bognár István felel a II. Rákóczi Ferenc Közoktatási Központ iskolájáért és óvodájáért, illetve a Kossuth Lajos Szakiskoláért. Dr. Dávid József biztosítja a Bóbita Óvoda, a Katica Óvoda, a Széchenyi István Körzeti Általános Iskola és az Arany-iskola ellátását. Dr. Balázs Mihályhoz a Csukás, valamint a Hunyadi diákjai tartoznak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Markotabödögei kecsketej folyik Ménfőcsanakon

Tovább olvasom