Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Felnőttképzés: szakmunkásbizonyítvány is szerezhető

Uniós pénzből valósult meg Beleden a felnőttképzési központ. Az új intézmény már több tanfolyamot indított, a résztvevők szerint sikerrel. A megkérdezettek visszaülnének az iskolapadba.
Két éve, 2009 tavaszán kezdődött meg Beledben a felnőttképzési központ kialakítása. Ehhez uniós pályázatból 23 millió forintot kapott a helyi Mikrotérségi Általános Művelődési Központ. A támogatásból az intézmény megszerezhette az intézményi akkreditációt, kidolgozhatta saját képzési programjait s megvalósíthatta első képzéseit.

Húszan vettek részt a beledi felnőttképzés programjain. Képünkön néhányan éppen előadást hallgatnak.
Húszan vettek részt a beledi felnőttképzés programjain. Képünkön néhányan éppen előadást hallgatnak.

Ahogy Mórocz Ildikó projektmenedzser elmondta, arra is számítanak, hogy kínálatuk megjelenésével többen érdeklődnek az intézmény tevékenysége iránt a hátrányos helyzetűek különböző csoportjaiból, olyanok, akik egyébként nem válnának rendszeres kultúrafogyasztóvá.
A projektben 2011 tavaszán két képzés valósult meg, a háztartásvezetés német nyelvi környezetben, valamint a parkgondozási alapismeretek. A két tanfolyamon összesen húsz hallgató vett részt. A képzések ingyenesek voltak a hátrányos helyzetű csoportokba tartozók számára: munkanélkülieknek, pályakezdőknek, gyesen, gyeden, gyeten lévőknek, roma származásúaknak és ötven éven felülieknek kínáltak esélyt a tanulásra.

A parkgondozási képzésben részt vevők közül ketten, a harminchét éves Bogdán Árpád és a negyvenkilenc éves Ignácz György osztotta meg velünk tapasztalatait. Egyöntetűen megfogalmazták: feltétlenül érdemes volt részt venniük a tavalyi tanfolyamon, hiszen a tanultakat ma is kamatoztathatják jelenlegi munkakörükben. Mindketten beledi parkgondozóként dolgoznak.

– Furcsa volt annyi év után ismét beülni az iskolapadba, de a képzési idő előrehaladtával egyre jobban belemelegedtünk – jegyezte meg Bogdán Árpád. Ignácz György hozzátette: a parkgondozási képzés előtt is hasonló munkakörben dolgoztak. Elmondták, ha arról lenne szó, szívesen visszaülnének újra a padokba, akár egy komolyabb kurzusra is. Ahogy mindketten kifejtették, erős késztetést éreznek arra, hogy szakmunkás-bizonyítványt is szerezzenek.

Mórocz Ildikó ismertette, a felnőttképzés továbbra is működik a dél-rábaközi kisvárosban. Elmondta: az intézményi akkreditáció megszerzésével a jövőben lehetőségük lesz akkreditált képzések szervezésére és a felnőttképzési szolgáltatások biztosítására.

„Az intézményi akkreditáció megszerzésével a jövőben lehetőségünk lesz akkreditált képzések szervezésére is." Mórocz Ildikó projektmenedzser

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió euróból valósult meg a technikai fejlesztés

Szakmai napon mutatta be a beledi Wiedenmann Kft. legújabb beruházását, az úgynevezett Fiber (szál)… Tovább olvasom