Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Félmilliós segítség ismeretlentől a bezi családnak

A bezi Malomhelyi család egy ismeretlentől félmillió forintos segítséget kapott. A nehéz helyzetben levő család még építőanyaghoz is jutott házuk felújításához.

Még az elmúlt hét is mozgalmasan telt a nehéz helyzetben lévő bezi Malomhelyi családnak. Portálunk írása nyomán rengeteg felajánlás, főleg ruha és játék érkezett Bezibe.

– Egy kedves mosonmagyaróvári nyugdíjas hölgy csomagban küldött a gyerekeknek ruhát, játékot, pár hasznos dolgot, és bármennyire mondtam neki a telefonba, hogy pénzt ne küldjön, mégis borítékolt négyezer forintot – mesélte Malomhelyiné Barát Anikó. Portálunknak elmesélték házuk történetét is, az utolsó vihar majdnem rájuk döntötte a tetőt. A hatodik gyermekét váró anyuka elmondta, voltak egy csornai úrnál is, aki gerendákat ajánlott fel a családi ház javításához.

A fiatal anyuka sírva mondta gyermekeinek, az új tető felét már meg tudják venni.
A fiatal anyuka sírva mondta gyermekeinek, az új tető felét már meg tudják venni.

– Nagyon jó és használható mind, csak sajnos elhozni még nem tudtuk, mert nem találtunk olyan nagy teherautót, amin elférne a tizenhat darab, egyenként öt-hat méter hosszú gerenda – tette hozzá az anyuka.

Először azt hittem, rosszul látok, hiszen nem számítottam nagyobb összegre. Ezzel szemben ötszázezer forint érkezett az alapítványtól a számlánkra.
Malomhelyiné Barát Anikó
A Szent György Lovagrendtől kaptak a gyerekek ruhát és néhány játékot, mégis az igazi meglepetés csütörtökön érte a családot, amikor egy férfi felhívta őket telefonon, hogy olvasta az újságcikket, de nem talált az anyagban számlaszámot. – Mondtam neki, hogy azért, mert nem fogadok el pénzt senkitől, inkább ami van otthon olyan holmi, amit használni tudnánk, azt kérnénk – mesélte Malomhelyiné. A telefonáló férfi azt mondta, hogy az alapítvány, aminek dolgozik, szeretne segíteni, de nekik mindenképp kell a számlaszám. – Megadtam, és másnap reggel sírva fakadtam, mert jött a telefonomra az értesítés, hogy jóváírás történt. Először azt hittem, rosszul látok, hiszen nem számítottam nagyobb összegre. Ezzel szemben ötszázezer forint érkezett az alapítványtól a számlánkra – mondta Malomhelyiné. Hozzátette, a közlemény rovatban annyi állt: ˝Kitartás a nehéz helyzetben˝. A fiatal anyuka sírva mondta gyermekeinek, az új tető felét már meg tudják venni.

Megpróbáltunk utánajárni az alapítványnak, ám tagjai nem kívántak nyilatkozni. Annyit megtudtunk, az adományozó is nagy családból származik. Két testvére van, közösen dolgoznak a családi vállalkozásukban. Ahogy megjegyezték, tudják, milyen az, ha valaki nélkülöz. Többször adományoznak, minden évben egy bizonyos összegig. Ahogy a névtelenséget kérő adományozó fogalmazott: Idén nem akar nagyobb autóba ülni, jobb helye is van a pénznek.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. fteam 2010. augusztus 22. 11:55
  „Pancser!
  Kívülállóként, és nem itt lakóként másként látod.
  Az utóbbi időben több kedves és többgyermekes család érkezett a faluba. Tiszta a háztájék, kedvesek az új lakosok, részt vesznek a közösségi életben. És nincsenek kiközösítve. Az, aki miatt csak ilyesmit lehet olvasni Beziről az újságban, az joggal lehetne kiközösítve. Hamarosan már ott tartunk, hogy szégyellem a "Hol laksz?" kérdésre azt válaszolni, hogy "Bezin". Mert mindenki csak a segélyről fogja ismerni a falut.
  Az rendben van, hogy a 12 meg 10 éves gyerek délutánonként kint játszik a pályán, de a 2 éves kislány csak bóklászik ott, az anyja utána se néz.”
 • 22. cicamica13 2010. augusztus 15. 14:51
  „Örömmel olvastuk hogy milyen segítőkész emberek vannak,és segítettek a "nagy családos" anyukának!
  Én is segítséget szeretnék kérni önöktől.
  Gyermekem mozgássérült az élet társa szintén.
  2 gyermekük van (egy 3 éves és egy 4 hetes).
  Kis lakásban egy albérletben laknak ami garzon,én mint édes anyja és édes apja és huga segítünk mindenben amiben lehet,csak a Cuha utca (41 sz)földszinti lakók hátráltatják őket,mindenért szólnak és ezt már nem lehet bírni idegekkel és el szeretnének onnan költözni de lakást még nem kaptak mert nincs üres mozgássérült lakás,de albérletet keresnénk ahol alakók elfogadnák őket és segítenének nem pedig hátráltatnák őket a minden napi életükben.
  Nem anyagi támogatásra lenne szükségük hanem egy kis emberségre és megértésre mert ŐK is emberek.
  És éppen úgy szeretnének élni mint az egészséges emberek.Ezt egy szülő írja akinek fáj a szíve a sok elutasítás miatt.Tisztelettel : egy Érző anyuka!!!!
  Ha segíteni szeretnének csak földszinti és nem lépcsős albérlet kellene mert a menyem tolókocsis!
  e-mail cím: barbi018@citromail.hu”
 • 21. lolita 2010. augusztus 15. 08:08
  „A segitseg mind szep es jo dolog,bar egy ilyen csaladi problemat ugy kellene megoldani hogy valamit nekik is bekene mutatniuk ,tenniük hisz ez altal bizonyitanak ,es alkalmazkodasukat is megertettnek a falu embereivel ami teljesen normalis dolog lenne.”
 • 20. Maccii 2010. augusztus 13. 09:54
  „Vagy ha éppen nem volt ki vigyázzon a gyerekre,vitte magával a kocsmába. És nem egyszer fordult elő, hogy a legnagyonbb melegben az autóban hagyta a legkisebb gyereket. Anya az ilyen?!”
 • 19. szintenbezi 2010. augusztus 12. 12:31
  „A szomszédban élő 17 éves fél fogyatékos gyermekre hagyta a kedves "édesanya" a 2HÓNAPOS és a 1,5 éves gyerekét is, úgy hogy se bepelenkázva nincsenek, se semmi, a védőnőt ezután megfenyegeti hogy eltöri a lábát, ha mégegyszer bemegy hozzájuk... az édesanya pedig elment egy hétre nyaralni. Édesanya az ilyen?”
 • 18. Maccii 2010. augusztus 09. 05:57
  „Jelen esetben, itt egy kivül álló nem lát tisztábban azoknál akik a valóságot tudják kedves "pancser". "Szinténbezi" teljes mértékben egyet értek veled!!!”
 • 17. Gyöngyi60 2010. augusztus 08. 22:27
  „Reméljük arra használják fel a pénzt, amire kapták. Ellenőrzi valaki? A szülők akármilyenek, legalább a gyerekeknek legyen kicsit jobb soruk. Talán ezek után már nem lesz több gyerekük, bár ki tudja.”
 • 16. pancser 2010. augusztus 08. 22:25
  „Sokszor egy kívülálló lát tisztábban, mint ez esetben is. Ismerek embereket,többet is akikre a felhozott negatív dolgok egy az egyben fennállnak. Azonban mégis túl tudtam lépni, ha másért nem a gyereke miatt a dolgokon.Ne törjünk pálcát mások sorsa felett, ez nem a mi dolgunk, az "felettes hatóságé"!”
 • 15. szintenbezi 2010. augusztus 08. 21:59
  „Pancser!

  Tudod aki terhesen iszik és cigarettázik, majd segítségért könyörög, valamint eljátsza azt, hogy a villany kikapcsolásakor bemegy az önkormányzathoz azzal a szöveggel, hogy vagy visszaköttetik a villanyt, vagy adnak pénzt abortuszra, mindezek után pedig a nagycsaládért sír-rí, az nekem a szememben egy SENKI. Gondolom Te nem ismered az itteni körülményeket, hogy mi hogy működik ennél a családnál. Először tájékozódj, utána megérted hogy miért vagyunk felháborodva,mert lenne más is a faluban aki segítséget érdemelne inkább mint ők (a gyerekeket sajnálom természetesen, ők nem tehetnek semmiről)!”
 • 14. Maccii 2010. augusztus 08. 19:10
  „Pancser! A "kedves" édesanya amikor beköltöztek a faluba, szólt le és röhögött ki másokat, hogy milyen szegények, hogy egyik napról a másikra élnek. És ő maga meg játszotta a ....
  És akkor most ő kéreget!! Egy kicsit érdekes a dolog.”
 • 13. pancser 2010. augusztus 08. 18:55
  „Magam is falun születtem, ismerem az ottani emberek gondolkodásmódját, ott ahol mindenki ismeri egymást. Az idegeneket nehezen fogadják be de azt is kiközösítik, aki nem az ő normáik szerint él, még akkor is ha az illető egyébként zseni. Petőfit sem becsülték sokra Debrecenben, mint "kasza és kapakerülőt" egy jóságos öregasszony jóvoltábó élte túl az ott töltött telet.
  Persze, hogy valamilyen formában mindenki oka a saját nyomorúságának, de ettől még kérhet segítséget és kaphat is. Csakhogy egy kis faluban ez nehezen emészthető. Nem vitatom a helyiek véleményét, bizonyos értelemben megértem őket, azonban talán jobb lenne hallgatni nem a segítségért folyamodókat megszólni!”
 • 12. Maccii 2010. augusztus 08. 14:34
  „Zakk! 100% igaz minden amit itt olvasni lehet. Aki nem látja nem hiszi el. Ezt látni kellene. Tundánk még ennél durvább dolgokat is mesélni a családról, a szülőkről, a "kedves" anyukáról és apukáról.
  De valóban a szíved joga hogy segítesz rajtuk vagy sem. Elhiheted hogy senki sem sajnálná tölük, ha olyanok lennének. És van olyan család bezin, egy beteg édesanya és lánya, aki valóban megérdemelnék a segítségeket. De ők nem kéregetnek. Az ó házukat meg lehet nézni. Olyan ház ahol már évek óta a villany ki van kapcsolva,a ház romokban,de olyan tiszta és rendezett minden. A két család helyezetet messze elkerüli egymást. Anya és lánya sokkal de sokkal rosszabb körülmények között élnek mint ők.”
 • 11. delete 2010. augusztus 08. 13:14
  „janika!

  A véleményalkotók nem a sajtó híreiből ismerik a témát hanem nap mint nap látják ezeknek az embereknek a dologtalanságát,a semmittevésüket!

  Zakk!

  Ha nem hiszed járj utána,csak menj el a házuk előtt és lehull a lepel előtted is!

  Remélem elgondolkodnak azok az emberek is akik ezeket a családokat hozzásegítették ahhoz,hogy sajnos a kis faluban letelepedjenek! Egy kicsit miattuk is van,hogy szégyenkezni kell!”
 • 10. zakk 2010. augusztus 08. 11:10
  „nem szeretem a lusta embereket akik lustaságuk és rosz életvitelük miat kerültek szar helyzetbe! csaK A GYEREKEKET SAJNÁLOM!!!”
 • 9. szintenbezi 2010. augusztus 08. 10:24
  „Zakk!

  Szíved joga, hogy segítesz-e, vagy sem. De ez az igazság sajnos.”
 • 8. zakk 2010. augusztus 08. 10:17
  „épp most akartam a családon segíteni ,de most meginogtam! ez tényleg igaz beziek???”
 • 7. janika 2010. augusztus 08. 08:56
  „Hát igen a cikkhez, véleményalkotók csupán a e sajtó híreiből ismerik a témát! Sőt e sajtó moderátora csupán a vélemény akótokat cenzurálja és nem a szerkesztés valóságát ellenőrzi. Már rég köztudott, hogy e sajtó a félhírközlő!”
 • 6. Maccii 2010. augusztus 08. 08:33
  „NA, ezek után aztán föleg nem fog dolgozni a "kedves" családfenntartó édesapa. Büdös neki a munka,mióta kapják a segélyeket, már dolgozni is luxus neki. Még hogy nagy gyerekek vigyázznak a kicsikre. Egyetértek. A faluban futkoznak szinte egész nap,a kicsik pedig otthon felügyelet nélkül. Piára, cigarettára legalább most lesz elég pénz. Arra lennék kiváncsi hogy a "kedves" anyuka elmesélte azt az újságnak hogy azért kapcsoltálták ki a villanyt már, úgy lopták hónapok óta az áramot. Gondolom ezzel nem dicsekedett. Mert ehhez van eszük. De ahhoz hogy esetlek az udvart, a házat rendbe tegyék, ahhoz nincs. Az ember rosszul lesz, ha meglátja mi van az udvaron, a lakasról ne is beszélve. Ahhoz hogy össze pakoljanak, takarítsanak, rendben tartsák a házat, az udvart, nem kell pénz. Ja csak éppen az munka, és mint tudjuk, dolgozni azt nem szeretnek. Az ilyen szülöknek egyáltalán gyerek sem kellene. Szintenbezi, egyetértek, szégyen van miattuk a falu nevén.”
 • 5. szintenbezi 2010. augusztus 07. 20:32
  „Delete!

  Teljesen igazad van, egyet értek Veled!
  Csak a szégyen van miattuk a falu nevén!”
 • 4. szintenbezi 2010. augusztus 07. 20:31
  „Janika!

  Nem az anya és az apa tehet arról hogy ilyen a helyzetük? Kérdezem én mint laikus, hogy akkor ha ennivalóra nincs pénz, akkor miből van autóra (hónapokig kettő is volt, gondolom egyiket elvitte a bank) és ami a legszomorúbb hogy miből van pénz alkoholra és cigarettára?
  Én senki mást nem sajnálok,mint a gyerekeket,a "szülők" pedig maguknak köszönhetik a sorsukat!
  Akinek büdös a munka az ne akarjon 5ről 6ra jutni. Nem egy család van Bezin,akik burgonya/hagyma/zöldség termeléssel foglalkoznak, oda mehettek volna napszámba dolgozni. De hát így könnyebb úgy tűnik.
  A gyerekek is nagy túlzás cselédeskednek, mert nap mint nap a faluban futkoznak, a kicsik is FELÜGYELET NÉLKÜL!
  Úgy látszik hogy a falu ha máshogy nem, hát majd így az újság hasábjaira kerül sajnos, pedig az ott lakó dolgos emberek nem ezt érdemlik hogy ilyenekről legyen híres a falujuk szerintem!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hiánypótláson már túl, a felújításon még innen

Bágyogszovát iskolafelújítási pályázata kapcsán eleget tett a hiánypótlásnak. Ha minden az… Tovább olvasom