Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Félmilliárdból épült szennyvízhálózat Győrsövényházon

Elkészült Győrsövényház elmúlt évtizedeinek legnagyobb beruházása, a szombati falunapon ünnepélyesen átadták a község szennyvízcsatorna-hálózatát és szennyvíztisztítóját.

Utóbbi a Rábca mellé épült és napi 90 köbméter szennyvíz kezelésére képes.

A fejlesztés áfával együtt mintegy 460 millió forintba került. Ehhez a helyi önkormányzat 313,8 millió forint európai uniós támogatást nyert  el a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program ,,kistelepülések  szennyvízkezelése" című pályázatán. A munkálatok során 12 kilométer vezetéket fektettek le, amiből öt kilométer a gerincvezeték. A   rendszerre - amelynek működését négy átemelő is segíti - 335 ingatlant csatlakoztatnak rá. A lakosok a rákötést várhatóan szeptember második felétől végezhetik el. A hálózat és a tisztítómű a következő fél évben próbaüzemben működik.

Gyopáros Alpár, a térség országgyűlési képviselője(Fidesz) kijelentette, a a beruházás azt mutatja, hogy a helybeliek nemcsak gondolkodnak, hanem gondoskodnak is a jövőről. A politikus utalt a többi folyamatban lévő győrsövényházi fejlesztésre, így az épülő közösségi szolgáltató térre, valamint a jövőre megvalósuló faluközpont-megújításra.

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő gratulál Hokstok Imre polgármesternek a fejlesztéshez.
Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő gratulál Hokstok Imre polgármesternek a fejlesztéshez.

Hokstok Imre polgármester arról beszélt, hogy nagyon büszke a falura.
"Ez a beruházás nem jöhetett volna létre, ha nem kapunk ekkora támogatást a lakosoktól" - jegyezte meg. A polgármester biztatta a lakosokat, hogy mielőbb kössenek majd rá a rendszerre, mert a támogatási feltételek között 80 százalékos csatlakozási arány teljesítése szerepel.

Vida Zotmund, a kivitelezést közbeszerzési eljáráson elnyert zalakarosi Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. műszaki igazgatója az ünnepségen kifejtette: szeptember 15-ig a műszaki dokumentációk ellenőrzése és üzempróbák következnek, majd sor kerül a műszaki átadás-átvételi eljárásra. A szakember megköszönte a lakosságnak az elmúlt hónapokban tanúsított együttműködést és türelmet.

Olvasóink írták

 • 3. puporka 2011. augusztus 31. 17:53
  „vahur!

  Nem polgármester, hanem országgyűlési képviselő. De a másik az tényleg trampli. :)”
 • 2. Jerry 2011. augusztus 30. 15:48
  „vahur, mégis mit vártál tőle? A vezére megmondta:a kormány szava nem uri becsületszó,amit be kell tartani.Egyébként ami a nyakkkendőt illeti, a vezír is elment az ENSZ be pulóverbe, jól is nézett ki a sok nyakkendős úriember közt kis fehér pulóveres gyerekként.A katonái is csak ilyenek.Egy régi mondás szerint az elegancia jele a szépen megkötött nyakkendő, a tisztelet jele pedig az elegáns megjelenés, amivel kivihat a megbecsülés. Talán ezért nincs becsülete sehol a fidesz pártkatonáinak?”
 • 1. vahur 2011. augusztus 30. 10:00
  „A trampli és a polgármester. Nagyon jó kép. Ennyire becsülik a t urak a kistelepüléseken élő embereket. Egy nyakkendő el kelt volna meg a pontos időben érkezés. A pontosság az úri emberek erénye.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fantomkép a szatírról

Szatírt keresnek a csornai rendőrök. Tovább olvasom