Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Félmilliárd forint kerékpáros turizmusra a Rábaközben

A Fertő–Hanság Nemzeti Park irányításával tizenegy rábaközi településen félmilliárd forintból készülnek beruházások a kerékpáros turizmus fellendítésére. Több mint négyszázmilliót nyertek a programra.

Tizenegy kerékpáros-pihenő, GPS-alapú turisztikai rendszer, csónakkikötő, szakrális emlékek felújítása és többek közt kerékpárutak kiépítése szerepel abban a 2012 augusztusában véget érő pályázatban, melynek sajtótájékoztatóját csütörtökön tartották Kapuváron.

Elhangzott: a kerékpáros turizmus fejlesztésére több mint félmilliárd forintot fordítanak Kapuváron és környékén az elkövetkezendő két évben. A Nyugat-dunántúli Operatív Program által több mint 430 millió forinttal támogatott programba a Fertő–Hanság Nemzeti Park vezetésével a Kapuvár–beledi kistérség és Sarród község lépett be. A projekt összköltsége meghaladja az 511 millió forintot, melyből 15 százaléknyi önrészt a programba belépett szervezetek állnak. A beruházások ez év végén elindulhatnak és 2012 augusztusáig tartanak.

A projekt részeként a nemzeti park Sarród-Lászlómajort – az egykori Esterházy-majort – évi 30–50 ezer látogatót vonzó, állatsimogatóval bővített természetvédelmi bemutató majorsággá fejleszti, ahol a családi programok mellett a látogatók megismerkedhetnek őshonos magyar állat- és növényfajokkal. Sarród mellett kerékpárút épül az osztrák határig, megteremtve a két ország közti kerékpáros összeköttetést. – Szintén a kerékpáros turizmussal kapcsolatos beruházások valósulnak meg Kapuváron, a Hany Istók Kerékpáros Centrum és a belváros között, de megújul a Váti-tó környéke is.

A tizenegy kistérségi településen kerékpáros-pihenőket alakítanak ki a projekt során, valamint például megvalósul a dél-rábaköziek régóta dédelgetett álma, a rábakecöli csónakkikötő is a Rábán – tette hozzá Kór Kornélia projektmenedzser. A sajtótájékoztatón elhangzott, nemcsak a szigorúan vett kerékpáros turisztikai fejlesztések férnek bele a programba, de a projekt gondoskodik a látnivalókról is. Így az osli kálvária, a veszkényi pietŕ-szobor vagy a ciráki Király-kápolna felújítását is elvégzik a beruházások során, sőt, egy GPS-alapú turisztikai tájékoztató rendszert is kiépítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hittankönyv

Tubán József evangélikus lelkész tollából megjelent a Hittankönyvek sorozat harmadik része, melyet a… Tovább olvasom