Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Felmérik a csornai droghelyzetet

Csornán megalakult a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF), amely felméri a csornai droghelyzetet.
Kovácsné Varga Ildikó
Hetedik és nyolcadik osztályosok, valamint a középiskolások körében tervez felmérést végezni Csornán a múlt hónapban megalakult Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Arra keresik a választ, hogy a városban milyen mértékben „fertőzöttek" droggal a fiatalok.

Csornán megalakult a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) Gyura Noémi elnökletével. A szervezet munkájában az önkormányzat, a rendőrség, az oktatási intézmények, a Szociális Szolgáltató Központ családsegítő és gyermekjóléti szolgálata, a katolikus és evangélikus egyház, a média, a védőnői szolgálat, a tisztiorvosi szolgálat és a polgárőrség vesznek részt.

– A fórum célja, hogy helyi szinten összefogja azokat az intézményeket, szervezeteket, amelyek képesek segíteni a drogprobléma kezelésében – válaszolta érdeklődésünkre Gyura Noémi. – A fórum tevékenységét a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet segíti, amely különböző módszertani ajánlásokat, kézikönyveket ad át a KEF számára, azonkívül továbbképzéseket, konferenciákat szervez, illetve segíti a helyi stratégia kialakítását.

Gyura Noémi
A 2000 februárjában megszületett nemzeti stratégia fő céljai összecsengenek a csornai fórum legfontosabb feladataival. Így azzal, hogy a társadalom váljon érzékennyé a drogprobléma kezelésére, a

fiatalok képesek legyenek a drogok visszautasítására. A harmadik cél a segítségnyújtás a szociális munka és a rehabilitáció keretében, végül a szerkínálat csökkentése.

Gyura Noémi elmondta: az alakuló ülésen elhatározták, hogy felmérik, Csornán milyen mértékben „fertőzöttek" droggal a fiatalok, az általános iskolák hetedik-nyolcadik osztályosai, valamint a középiskolások. Az elnök szerint felvetődött, hogy a szülőknek is tartsanak előadásokat.

Kovácsné Varga Ildikó, a Szociális Szolgáltató Központ vezetője hozzátette: szerveztek már előadást, melyre szakembert hívtak, ám a szülők távol maradtak. Noha elsősorban az ő figyelmüket kell felhívni a drogveszélyre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késik a szélerőmű építése

A Rábaközben több település környékén terveznek szélerőműparkot. Így Kapuvár, Bágyogszovát, Rábapordány és Kisfalud határában épülnének fel a szélkerekek. A kisfaludiak már harmadik éve tervezik, a másik három település esetében a jövő év közepétől indult volna az építkezés. Információink szerint azonban ez késik: fél évet, vagy többet is. Tovább olvasom