Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Felmérés után döntés a csornai buszjáratról

Felmérik az igényeket, aztán döntenek, hogy legyen-e ismét helyi autóbuszjárat Csornán.
Csornán évtizedekkel ezelőtt két helyi járatú autóbusz közlekedett. Később már csak egy maradt, aztán jó pár éve az is megszűnt az utaslétszám drasztikus csökkenése miatt. A város önkormányzata most ismét foglalkozik helyi menetrendszerű autóbuszos személyszállítás esetleges megszervezésével. Miért került előtérbe ismét ez a téma? – kérdeztük Gyopáros Alpár alpolgármestertől.

– Mind a településszerkezet, mind a lakosságszám indokolhatná a járat elindítását, hisz a város különböző részeire való eljutást nagyban megkönnyítené – mondta Gyopáros Alpár. – Így – egyebek mellett – a város déli részeire, például a vasútállomásra, vagy az északi területekre, említhetem az Prangyal-temetőt, illetve nyári időszakban a termálfürdőt. A lakosságszám szerinti indokot pedig az támasztja alá, hogy például két és fél ezer lélekszámú településen is közlekedik helyi járatú busz.
Csakhogy – miként az alpolgármester fogalmazott – a szolgáltatás komoly terhet róna az önkormányzatra. A havi rendszerességgel társfinanszírozott járatszolgáltatás mellett felmerülnek egyéb költségek, például a buszmegállók kialakítása. Ezért az önkormányzat csak alapos igényfelmérés után vállalhatja az újabb kiadást.

Gyopáros Alpár közölte: a napokban megérkezett a csornai iskolákba az az igényfelmérő kérdőív, aminek kiértékelése után születhet döntés az új szolgáltatásról. Hozzátette, hogy azok a helybeliek, akik a jövőben igénybe vennék a buszjáratot, a diákokhoz és szüleikhez hasonlóan kitölthetik az igényfelmérő ívet, melyhez a városháza portáján juthatnak hozzá.
Az igényfelmérő ívhez a városháza portáján lehet hozzájutni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Intézmények, utak, csatornázás

Zöld Pétert harmadszor bízták meg a szilsárkányi választók a polgármesteri teendők ellátásával. Tovább olvasom