Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Felkészültek a hóeltakarításra

A rábaközi önkormányzatok is saját erőből ˝küzdenek˝ a hóval. Felkészültek a téli időjárás által okozott munkákra, feladatokra.

Csatasorban állnak a falugondnokok, lapátolnak a közhasznú foglalkoztatottak, működnek a községi kistraktorok. Néhol vállalkozók dolgoznak, de Szilsárkányban a helyi gazdák is besegítenek.

A csornai önkormányzat által a hóeltakarítási munkákra kiírt pályázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyerte el. A cég vállalkozónak adta ki a munkát. Kapuváron szintén egy vállalkozást bíztak meg a hó eltakarításával.

Szilban egy helyi vállalkozó gépei dolgoznak. Lengyel Lajos polgármestertől megtudtuk: mintegy húsz kilométernyi belterületi utat kell megtisztítani. – Korábban a helyi mezőgazdasági szövetkezetet bíztuk meg a feladattal. Ám anyagilag is jobban járunk az új felállással – tette hozzá. – A járdákat a közhasznú foglalkoztatottak tisztítják, illetve egy főállású önkormányzati dolgozónk is közreműködik ebben.

Téli útviszonyok és hóeltakarítás: Csornán a közútkezelő által megbízott vállalkozás gépei dolgoznak hóeséskor és után.
Téli útviszonyok és hóeltakarítás: Csornán a közútkezelő által megbízott vállalkozás gépei dolgoznak hóeséskor és után.

Markotabödögén a falugondnok takarítja a havat az önkormányzati traktorral. Segítségére van a két közcélú munkatárs, illetve a két településőr is. Szabóné Szűcs Ildikó polgármester érdeklődésünkre elmondta: a kónyi termelőszövetkezettel kötöttek megállapodást, hogy kritikusabb időszakban nagyobb gépekkel állítsák helyre a rendet a helyi kezelésben lévő utakon. Erre azonban egyelőre nem volt szükség.

Vásárosfalun szintén nem okoz gondot a hóesés. Molnár Sándor polgármester úgy tájékoztatott, hogy falugondnokuk birkózik a feladattal. Ha szükséges, az önkormányzat egy alkalmazottja is lapátot ragad.

Szilsárkányban a községháza rendelkezik egy tolólappal is ellátott kistraktorral. A munka nagy részét ezzel végzik el, de Zöld Péter polgármester megjegyezte: dicséret illeti a helyi mezőgazdasági vállalkozókat is, akik ingyen segítenek az önkormányzatnak.

Bodonhelyen szintén vállalkozásba adták a hótolást. Kenesei Ferenc polgármester úgy véli, kifogás nem vetődött fel munkájával kapcsolatban.

Potyondon mindössze egy kilométeres önkormányzati út tisztításáról kell gondoskodnia a munkával megbízott vállalkozásnak. Molnár Vilmos polgármester arról számolt be portálunknak, hogy naponta többször is végigjárja az érintett szakaszokat a gép. Sőt, a közútkezelőnek is besegít, hiszen a tolólapot nem emeli fel a településen átvezető állami úton sem.

Olvasóink írták

  • 1. nüs 2010. február 03. 17:12
    „Remek hír, igy 2010.01.22. tájékán. Még jó hogy nem február utolsó napján tudjuk meg ezt :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Templomfelújítástól a vendéglőbővítésig

Húsz támogatott pályázatra mintegy százhetvenötmillió forintot kaptak az érdeklődők a Rábaköz… Tovább olvasom