Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Felkészülés a télre – vállalkozók hóra, jégre

Kapuváron idén 3–4 millió forintot szánnak a hóeltakarításra. Az önkormányzati utak és járdák tisztítására idén is pályázatot írtak ki.
Kapuváron idén 3–4 millió forintot szánnak a hóeltakarításra. Az önkormányzati utak és járdák tisztítására idén is pályázatot írtak ki és ismét a tavalyi vállalkozó nyerte meg a munkákat. Vitnyéd Kapuvárig takarítja kerékpárutat, Beled pedig idén először pályáztat.

A szinte kora tavaszi időjárás nem téveszti meg az önkormányzat illetékeseit, akik napjainkra befejezték a téli felkészülést. Az önkormányzatok már bevásároltak sóból és homokból, az utak és járdák tisztítására már megkötötték a szerződéseket.

Kapuvár: több közhasznú munkás

Kapuváron a polgármesteri hivatal városfejlesztési irodavezetője, Vertetics István elmondta: évente három-négy millió forintot költenek a téli takarításra, az idei felkészülés és sóvásárlás költségeit azonban a jövő évi büdzsébe építették be. Jelenleg tizenöt közhasznú munkás végzi a közterek tisztítását, ők fogják a téli munkákat is ellátni. Vertetics István azonban hozzátette: január végétől húsz-huszonöt főre bővítik a dolgozói létszámot, már tárgyalnak erről a munkaügyi központtal. A kapuvári városháza harminc mázsa só és kétszáz köbméter homok vásárlásával készül a télre.

– Már a védőteát is megvettük – jegyezte meg az irodavezető.
Az önkormányzati utak és járdák tisztítására idén is pályázatot írtak ki és ismét a tavalyi vállalkozó nyerte meg a munkákat. A tisztításra, síkosságmentesítésre felkészülési tervet dolgoztak ki, mely tartalmazza a belvárosi utak tisztításának fontossági sorrendjét is: a kórház utcájától a külvárosi bekötőkig.

Idén Beled is pályáztatott

– A sót megvettük, a takarítást – idén először – meghirdettük – mondta Tompáné Balogh Mária beledi polgármester. Ez idáig minden évben egy helyi cég felajánlásából tisztították a belterületi utakat, de a cég idén ezt már nem vállalta, ezért helyi vállalkozók közt megpályáztatták a munkát. A vállalkozótól azt várják, hogy reggel hat óra körül már tisztított utakon közlekedhessenek a belediek. Döntés a jövő héten várható.

Vitnyéden minden megvan

– Nem vettünk semmit, mindenünk megvan – mondta Tóth Kálmán, Vitnyéd első embere. A rábaközi kisfaluban csúszásgátló sóból, homokból megvannak a készletek. Az utak tisztítását saját gépükkel és dolgozójukkal végeztetik. Tóth Kálmán érdekességképpen jegyezte meg, hogy a Vitnyéd és Kapuvár közti kerékpárutat egészen a szomszéd városig a vitnyédiek tisztítják.

Azt minden település illetékesei hangsúlyozták, hogy a hivatalok csak az önkormányzati utakat tisztítják, a főutakat a közútkezelő tartja rendben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Váratlanul ért a kitüntetés''

Az Ikvai Nándor Múzeumi Alapítvány V. Szalontay Juditnak kutatómunkája elismeréséül Ikvai… Tovább olvasom