Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Félezer ifjú Föld-rajongó

Tizenegy iskola huszonnégy osztályának mintegy félezer diákja vett részt a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Föld-napi programján hétfőn. A göbösmajori turisztikai központban a legnagyobb sikert a kisállatok aratták.
– Az Egyesült Államokból 1970 áprilisában indult Föld napja mozgalom napjainkra a világ minden országában megmozgatja az embereket. Ennek az akciónak szeretnénk lehetőségeinkhez mérten mi is az élére állni – mondta Orbán Tibor, a szervező Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.

Gőgös Zsuzsa kisállataival: Ez a program aratta a legnagyobb sikert a gyermekek körében.
Gőgös Zsuzsa kisállataival: Ez a program aratta a legnagyobb sikert a gyermekek körében.

Hétfőn a göbösmajori rendezvényen a megye tizenegy iskolájából huszonegy osztály közel ötszáz diákja vett részt, amelyen Iványi Ákos közönségkapcsolati megbízott elmondása szerint nem kevesebb mint tízféle programból válogathattak a tanulók.

Boldis Barnabás
Boldis Barnabás

– A gyermekek többek között erdei túrán, vaddisznókerti programon, lovas kocsikázáson, istállólátogatáson vehettek részt, de trófeabemutatóra és környezetvédelmi foglalkozásokra is vártuk őket – tette hozzá Iványi Ákos. Talán a legnagyobb sikere a Gőgös Zsuzsa által tartott, „Az alkalmazkodás mesterei" című előadásnak volt, ahol a gyermekek közelről figyelhettek meg több vadon élő állatot, például a rókát is.

Horváth Míra
Horváth Míra

– A vadállatok napjainkban egyre jobban alkalmazkodnak a változó környezethez – mondta Gőgös Zsuzsa. Példaként a jegesmedve és az észak-amerikai grizzly keveredését hozta fel. Ahogy megjegyezte, egy új faj, a „tejbegrizzly" megjelenését hozva magával.

A bemutatót követően több diák is elmondta a Kisalföldnek, otthonaikban is tartanak állatokat. A kapuvári Horváth Míra két cicát nevel, Boldis Barnabás pedig csigákat gondoz a kerti tóban.

A Göbösmajorban tartott rendezvény előzménye egy tavaly útjára indított pályázat volt, amelyet az erdőgazdaság „Te mit látsz az erdőben?" címmel indított. Az erre benevező iskolák osztályait hívták meg a tegnapi göbösi programra. A verseny célja a figyelemfelkeltés volt a természet és a környezetvédelem fontosságára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok a Rábaközben

Kapuvár, Csorna. Kapuvári kirendeltség (ügyintézés helye: 9330 Kapuvár, Szt. István király u. 2.,… Tovább olvasom