Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 27°C Még több cikk.

Felére csökkent a kapuvári önkormányzat működési hiánya

Kapuvár - Egy év alatt felére csökkent a városi önkormányzat működési hiánya. A képviselő-testület legutóbbi ülésén elhangzott: a vasút növeli az intercity járatait, melyek a városban is megállnak.
Elismerések átadásával kezdődött a kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülése. A polgármester a tavaszi plovdivi Európa-bajnokságon szép eredményeket elérő Kapuvári Lakótelepi SE karatésainak és edzőinek nyújtotta át a városháza ajándékait.

Első napirendi pontként Horváth Ottó, a GYSEV Zrt. igazgatója beszélt a vasúttársaság előző évi munkájáról és terveiről. Kijelentette, egyelőre nincs napirenden a társaság működési területének bővítése. Horváth Ottó elmondta, a személyszállítás kismértékben növekedett az elmúlt évben, ám az áruszállítás mértéke csökkent. A fejlesztésekről szólva hangsúlyozta, még az idén megkezdik a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonal korszerűsítését. A kapuváriakat érintő témák közt szólt arról is, hogy az intercity járatok bővítése folytán a városban is több ilyen vonat áll majd meg.

A vasúttársaság beszámolóját a Kapuvári Térségi Iskola (KTI) igazgatójának beszámolója követte. Harmath Lajos az írott anyaghoz nem tett hozzá, ám Hámori György polgármester kijelentette, amennyiben nem történik meg a kapuvári intézmények összevonása, úgy – költségvetési indokok miatt – az egyik iskolát bezárták volna. A képviselők részéről (Puhl Imre, Horváth Ferenc) is több észrevétel hangzott el, ám ezek jó része az iskolai nevelőmunka ellehetetlenüléséről szólt.

A képviselők tárgyalták a város idei költségvetési rendeletének módosítását, melyből Hámori György a működési hiány csökkenését emelte ki. Az elmúlt egy év alatt a város működési hiánya a felére, 77,7 millió forintra csökkent. A plénum tárgyalta a fogászati ellátás átalakítását. A tervek szerint három vegyes és egy iskolafogászati körzetet alakítanak ki. Az átszervezés leglényegesebb eleme, hogy a fogászokkal történt szerződéskötés után szombatonként is lesz ügyelet.
Pócza Mihály, a Kisalföld Volán Zrt. vezérigazgatója beszámolója után a testület tárgyalta a KTI működési szabályzatának módosítását, melyet a vitnyédi és az osli iskola társulása tett szükségessé. A képviselők döntöttek a gartai temető önkormányzati tulajdonba vételéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladó a Hanság szálloda

Kapuvár - A kapuvári ÁFÉSZ el- vagy bérbe adná a Hanság szállodát. Az 1974-ben készült (augusztus… Tovább olvasom