Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

˝Felébresztik˝ a jelenleg alvó önkormányzati céget

Városüzemeltető cég létrehozásán gondolkodnak a csornai városházán. Költséghatékonyabb és átláthatóbb lenne a feladatellátás egy saját társasággal. A Vilmos Park kft.-t szemelték ki erre a célra.

Városüzemeltetési feladatokkal bízná meg a csornai önkormányzat jelenleg „alvó" cégét, a Vilmos Park kft.-t. A társaságot annak idején az egészségturisztikai tervek koordinálására hozta létre a város. Horváth Péter jegyző a hétfői testületi ülésre készített anyagában leírja: a gazdaságosság és a hatékonyság érdekében állt elő javaslatával.

Előzetesen tanulmányozta hasonló települések módszereit, illetve Kapuváron a Kapukom kft. működésével is megismerkedett. Amint a jegyző írja, a hasonló méretű városok többsége rendelkezik százszázalékosan önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társasággal.
Ezek a példák is bizonyítják, hogy Csorna hatékonyabban üzemeltethető az elaprózott tevékenységek központosításával. Egy társaság létrehozásával átláthatóbbá, a helyiek szempontjából komfortosabbá, illetve végeredményben költséghatékonyabban működtethető a város.

 
Az elképzelések szerint a parkolók üzemeltetése is a Vilmos Park kft. feladata lenne. Felvételünkön Nagyváradi Károly vált parkolójegyet.
Az elképzelések szerint a parkolók üzemeltetése is a Vilmos Park kft. feladata lenne. Felvételünkön Nagyváradi Károly vált parkolójegyet.


Horváth Péter meglátása szerint a jelenleg feladat nélküli Vilmos Park kft. rövid idő alatt életre kelthető. Meg lehet találni a szükséges szakembergárdát, a megfelelő telephelyet és infrastrukturális hátteret. A kft.-nek átadható feladatok között említi a jegyző a parkolók üzemeltetését, a piactér működtetését, a közterület-felügyeletet. A cég feladatkörébe tartozhatna a közhasznú foglalkoztatás koordinálása, az intézményi karbantartás és akár még az önkormányzati üdülők üzemeltetése is. A Vilmos Park kft. alkalmas lehet a jegyző szerint a parkok fenntartására, a téli hó- és síktalanítás elvégzésére. Rábízhatnák a csornai ipari park menedzselését és a városi kommunikációt, rendezvényszervezést.

A humán erőforrással kapcsolatban az előterjesztés megjegyzi: a megfelelő kvalitásokkal rendelkező ügyvezető személyének kiválasztása kulcskérdés a cég indítása és működése szempontjából. A képviselő-testület, megismerve az elképzeléseket, egyetértett a Vilmos Park kft. tevékenységi körének bővítésével. Felkérték a jegyzőt, hogy a városüzemeltetési cég létrehozásával kapcsolatban a februári ülésre készítse el a koncepciót.

Olvasóink írták

  • 1. Goldman 2012. január 30. 08:32
    „Hmmm...nekem ez már 5 éve megfogant a fejemben. Ennyire előbbre lennék?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új üzemcsarnokok és gépek – szakember az Alföldről

Két új üzemcsarnokot építtetett a beledi Wiedenmann Kft. A cég gépparkját is fejleszti, ám fémipari… Tovább olvasom