Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

Felébresztené a várost

A Kisalföld vállalta, hogy sorra bemutatja a polgármesterjelölteket Csornán. A Jobbik jelöltje, Nagy-Liszkai Zsuzsanna kereskedelmi vezetőként dolgozik és úgy véli, megvalósítható programot nyújtanak Csornának.


– Néhány éve él mindössze Csornán, mégis, ahogy mondja, ég a vágytól, hogy tehessen valamit a városért...
– Férjem révén váltam csornaivá és nagyon megszerettem a várost és az itt élőket. Sok barátra tettem szert, ők és az ismerősök biztattak, induljak a választáson.

– Szórólapján alvónak nevezi Csornát és azt ígéri, felébreszti. Hogyan?
– Úgy, hogy túl kell lépni a múlton, tanulva az eddigi hibákból, okulva a tapasztalatokból. Új, erős alapokra kell ismét felépíteni a várost.

– Ez lesz az első önkormányzati választás, melyen a Jobbik Csornán jelölteket állít. Úgy érzik, megerősödtek?
– Kézzelfogható, megvalósítható programot nyújtunk azért, hogy élhetőbb és biztonságosabb városban élhessünk. A Jobbik a keresztény, nemzeti érzésű emberek pártja, akikben van kitartás és képesek önzetlenül tenni másokért. Sok szimpatizánsunk van, akik mind lokálpatrióták és készek dolgozni a városért. Létszámunk egyre növekszik.

Nagy-Liszkai Zsuzsanna
Nagy-Liszkai Zsuzsanna

– Miért éppen Nagy-Liszkai Zsuzsannát választották ki polgármesterjelöltnek az egyre nagyobb tagságból?
– A tagtársak úgy vélték, hogy egyéniségem, nyugalmam, kreativitásom alkalmassá tesz a tisztségre. Ezt egyébként én is így érzem. Kereskedelmi vezetőként számos nagy, jelentős céggel építettem ki üzleti kapcsolatot. Tapasztalataimat is tudom a város érdekében kamatoztatni.

– Térjünk vissza a Csipkerózsika-történethez. Ha felébred az önök szerint alvó város, éltetni is kellene. Milyen terveik vannak?
– Nem csak mi mondjuk, hogy alszik a város. Sok csornai fájlalja, hogy az elmúlt években semmit nem fejlődött a település. Több környékbeli falu is előbbre tart és gazdagabb, mint Csorna. Az egyik legfájóbb pontja a helyieknek a termálfürdő helyzete.

– Ezzel ön is foglalkozott a közmeghallgatáson, hosszasan taglalva a lehetőségeket.
– Igen, mert milliós bevételkiesést jelent a városnak, hogy nem tudtak vele mit kezdeni. Nem beszélve a fejlesztésekkel együtt járó munkahelyteremtésről. A képviselő-testület négy éve a város fejlődése ellen szavazott, amikor nem szerezték meg a tulajdonjogot a kertészetben és nem lett miénk vele együtt a termálkút.

– Mire lenne még szükség október tizenkettedike után?
– Esztétikus belváros kialakítására, munkahelyek teremtésére. Mi rendeznénk a piac helyzetét egy vásárcsarnok építésével és meg kell oldani a csapadékvíz elvezetését. Könnyítenénk a parkolás rendszerén, helyi buszjáratokat indítanánk, bővítenénk a kulturális programajánlatot. Ahogy a civil szervezetek igazságosabb támogatása is fontos kérdés.
Nagy-Liszkai Zsuzsanna

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó irányba

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin, a Fidesz–KDNP pártszövetség polgármesterjelöltje a következő,… Tovább olvasom