Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Felavatták a felújított mentőállomást

Felavatták pénteken az ötvennégymillió forintból felújított kapuvári mentőállomást.

Ünnepélyes keretek közt pénteken avatták fel a megújult kapuvári mentőállomást. Az Egészségügyi Minisztérium ötvennégymillió forintjából és a helyi önkormányzat ötmilliós hozzájárulásából (utóbbit a belső berendezésekre fordították) megújult állomás megnyitóján elhangzott, a tizenöt perces kiérkezési idő teljes megyei lefedéséhez még Veszprémvarsányban építenek egy teljesen új állomást.

– Régi vágyunk teljesült azzal, hogy a kapuvári mentők méltó helyen szolgálhatnak, hiszen a helyi kórház aktív ellátásának megszűntével egyre nagyobb feladatokat kapnak – mondta Hámori György kapuvári polgármester.

Javultak a mentők munkakörülményei. Fotó: T. A.
Javultak a mentők munkakörülményei. Fotó: T. A.

A kapuvári mentőközpont rekonstrukciója idén áprilisban kezdődött és augusztus végén fejeződött be. Az építkezés alatt a helyi kórház adott otthont a mentőszolgálatnak. A felújított, napkollektoros épületben, valamivel több mint háromszáz négyzetméteren ismét három autó áll készenlétben, ám a megnyitón Horváth Zoltán, a szakminisztérium államtitkára kijelentette, amennyiben lehetőség lesz rá, Kapuvárra helyeznek egy komolyabb felszereltségű esetkocsit is. Az államtitkár szerint még ebben az évben megtörténhet az a közbeszerzési eljárás, melynek keretében közel kétszáz új mentőautót állítanak szolgálatba, uniós források felhasználásával.

Dr. Göndöcs Zsigmond, a mentőszolgálat országos főigazgatója elmondta, a kapuvárihoz hasonló felújítás várna a több mint kétszáz hazai állomás negyven százalékára, ám ennek csak a felére tudnak forrásokat szerezni.

– Ahhoz, hogy a megyében tudjuk tartani a tizenöt perces kiérkezési időt, még Veszprémvarsányban szükséges egy állomás felépítése.

Felavatták a felújított mentőállomást Kapuváron - Fotó: Turbók Attila

Olvasóink írták

  • 3. hejho 2009. november 23. 22:12
    „nagyon derék, köszönjük szépen!”
  • 2. hejho 2009. november 22. 23:45
    „nah ezaz, ha ott volt a kedves újságíró, tuti h nem egy képet csinált...”
  • 1. Mátyásfeketeserege 2009. november 22. 23:06
    „képek???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna választ 2. - Nem lesz Áder-utód?

A csornai választókörzetben két hete alig 22 százalék szavazott. A múlt heti lakossági fórumon egy… Tovább olvasom