Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Félárván maradt egykori társukért szólt a Hotel Menthol - fotók

Apa nélkül maradt egykori társukért táncoltak a hét végén a kapuvári Zenés Táncszínház táncosai.

A kapuvári Zenés Táncszínház régi táncosa, a tizenkilenc éves Nagy Noémi a minap veszítette el édesapját. A fiatal lány ELTE-beli tanulmányainak elősegítésére összefogtak egykori társai és a hét végén a Rábaközi Művelődési Központ (RMK) színpadán, telt házas jótékonysági koncertet adtak.

– Számunkra megdöbbentő hirtelenséggel vesztettük el Kapuvár egyik legjobb fotósát, a negyvenhárom éves Nagy Mihályt, akinek kislánya évekig táncolt csoportunkban – kezdte a történetet Gacsné Henye Erzsébet, a táncszínház vezetője. – Noémi jelenleg az ELTE történelem szakán tanul, régi társai úgy gondolták, a maguk módján segítik korábbi társukat. Egy emberként ajánlottuk fel a színház bevételét Noémi és édesanyja helyzetének megkönnyítésére – fogalmazott a csoportvezető. A Soósné Gacs Zsuzsanna által betanított Hotel Mentholt aztán több mint négyszáz néző tapsolta végig, a befejezésnél pedig többek szeme könnybe lábadt.

Kapuváron a Hotel Menthol


A tánccsoport tagjai lapunknak elmondták: felemelő és megható volt az a nagy érdeklődés és empátia, mely Noémi helyzete iránt megmutatkozott. A Cha-cha-chát játszó Kelemen Tamara úgy vélte, napjainkban nem jellemző az együttérzés a társadalomra, ezért esett jól számára a fokozott érdeklődés. – Játékomban ott volt az, hogy a színpadon jó ügyet szolgálunk – mondta a darabban Frufrut alakító Pászli Fruzsina. – A darab egyik záró gondolata: nem az számít, hogy milyen világban élünk, hanem az, hogy bennünk milyen világ van és ezzel a gondolattal tudtunk most azonosulni – mondta a Mike bőrébe bújt Kiss Kristóf. A színpadi játékot életcélnak tekintő kollégája, Szücs Ákos kiemelte, bármennyire is komolyan készül a színészi mesterségre, bizony nem egy alkalommal ejt könnyeket a színpadon.

– A csoport számomra mindig is többet jelentett egy egyszerű társaságnál, ám társaim ilyen szintű együttérzése komoly lelki támaszt nyújt édesapám elvesztése után – mondta Noémi a Kisalföldnek. Könnyeivel küszködve hozzátette, meglepetés volt egykori csoporttársai részéről a felajánlás. – Jellemzően kevés az empátia az emberekben, de úgy érzem, Kapuvár és a táncosok példát mutattak mindenki számára – mondta Nagy Noémi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állásajánlatok a Rábaközben

Kapuvári és csornai kirendeltség állásajánlatai. Tovább olvasom