Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Feladat mindig akad bőven a közmunkásoknak

Soboron jelenleg négyen vesznek részt a közmunkaprogramban. Kezük nyomán szépülnek a közterületek, de ha kell, gépeket is javítanak.

A sobori önkormányzat is csatlakozott a közmunkaprogramhoz. Nemes László polgármester úgy véli: a gazdasági válság következtében munkanélkülivé váltak foglalkoztatása elengedhetetlen. Jelenleg négyen dolgoznak a kezdeményezés keretei között.

– Vannak persze a programnak olyan tényezői, melyek igencsak nagy odafigyelést igényelnek. Ilyenek a munka szervezése, a feladat biztosítása, a szükséges eszközök beszerzése – jegyezte meg a sobori polgármester. – Elkészült a közfoglalkoztatási tervünk, amiben felmértük településünk lehetőségeit. A közmunkásaink feladataikat becsülettel elvégzik, a hozzáállásukkal elégedettek vagyunk és a helybeliek visszajelzései is pozitívak.

Soboron így tudták a teljes járdahálózatot megtisztítani. A fűvel benőtt, sárral feltöltődött területeket kitakarították. Több helyen az árkokat, vízelvezetőket is rendbe tették. A program résztvevői segítettek a teleház felújításánál, a temető és környezetének rendben tartásánál. Rájuk lehet bízni az önkormányzati intézményekben a különböző karbantartási munkákat és a községi kisgépeket is ők javítják. A polgármester szerint ezzel spórolnak is. Ő szeretné, ha akár hosszabb távon is lehetne foglalkoztatni a közmunkásokat. A finanszírozást és a későbbi lehetőségeket azonban előbb át kell gondolni. Egyelőre az év végéig tudják alkalmazni őket. ˝Mindenképpen hasznos a rendszer a településeknek, hiszen munka mindig akad bőven˝– tette hozzá a községvezető.

Olvasóink írták

 • 5. Menyhal 2009. december 12. 00:08
  „Miről beszélsz ember????????????????????????????????
  Erről tudnák mesélni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 4. jánosi 2009. december 02. 18:29
  „Oké janika, tiéd a malac, nem szólok bele ..............”
 • 3. janika 2009. december 02. 06:49
  „Aki nem tud egy társaságba nótát kezdeni, csak bele gajdol a másikéba, azt félnótásnak szokták nevezni.”
 • 2. jánosi 2009. december 01. 20:03
  „De nem ám: a malac önként csatlakozott hozzá .............”
 • 1. janika 2009. december 01. 18:32
  „Sőt már a Jóska sem lop malacot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Építkezés folyamatos ellátással

A kapuvári kórház átalakítási munkái közepette is folyamatos a betegellátás. Az osztályokon folyó… Tovább olvasom