Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Fél házzal, de kinyitott a fürdő

Csorna - Szeptember közepéig naponta reggel kilenctől este hétig várja vendégeit a csornai termálfürdő, amely az eredeti tervekkel ellentétben vasárnap mégis kinyitott.
Új, ezúttal kedvező fordulatot vett a csornai „termálregény". Korábban ugyanis arról szóltak a hírek, hogy idén nem tart nyitva a helyi termálfürdő, ám a napokban jó irányba változott a helyzet és vasárnap óta ismét várja a vendégeket a létesítmény.

Lendvai Nándor, a fürdőt üzemeltető Kerti Park Kft. telepvezetője elmondta, hogy egyelőre az úszómedence és a tanmedence vehető igénybe reggel kilenctől este hét óráig. A felnőtteknek ötszáz, a diákoknak és nyugdíjasoknak négyszáz forintot kell fizetniük egy napra a szolgáltatásért.

Közben pedig folyamatban van a nagy termálmedence és a pancsoló, valamint a kis termálmedence felújítása is. Ha minden a terveknek megfelelően alakul, az idén még ezeket is megnyitják a közönség részére.

– A Kerti Park Kft. osztrák tulajdonosa döntött arról, hogy meg kell nyitni a csornai fürdőt. Tette ezt azért, hogy a helyiek és környékbeliek vagy mások számára az idén is lehetővé tegyék a fürdőzést. A nyitás idejét óvatosan kezeltük – jobbára csak szájról szájra terjedt az információ –, mivel a felkészülés során bármi akadály közbejöhetett volna és nem akartunk csalódást okozni a vendégeknek – mondta Lendvai Nándor.

A korábbiakhoz képest változás az is, hogy egy strandröplabdapályát is kialakítottak a létesítmény területén és egy „tengerparti" büfé is a látogatók rendelkezésére áll. Tervezik továbbá, hogy hétvégeken esténként szórakoztató programokat szerveznek fiataloknak a fürdő területén.

Lendvai Nándortól azt is megtudtuk, hogy folyamatban van a fürdő téliesítésének engedélyeztetése. A tervek szerint a kivitelezést a fürdő bezárását követően, szeptember 15. után kezdik el.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileum: Nosztalgiaaratás tizedszer

Farád - Terményáldással és misével kezdődött tegnap reggel az immár tizedik alkalommal megrendezett farádi nosztalgiaaratás. Az egyik szervező, Balogh Gyula megnyitóbeszédében hangsúlyozta: bár több, a környéken érdekelt politikust is meghívtak a jubileumi rendezvényre, a képviselők nem tartották látogatásra érdemesnek a farádiak kezdeményezését. Tovább olvasom