Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Fejlődne Bősárkány: 60 millió forintos tervek

Középületek felújítását és falubusz beszerzését tervezi a bősárkányi önkormányzat. Még a nyáron kiderül, kapnak-e támogatást elképzeléseikhez.
Összesen 58,5 millió forintos fejlesztési csomagot állított össze idén a bősárkányi önkormányzat.

Valamennyi beruházáshoz pályázati támogatást remélnek a községvezetők. A legköltségesebb feladat a községháza korszerűsítése lesz.

Az épület felújítása 29,5 millió forintba kerül, a pályázati kiírás szerint a teljes összeget megnyerheti az önkormányzat. Szalay Imre faluvezető elmondta: a polgármesteri hivatalnak helyet adó épületet 1981-ben adták át. Azóta néhol a nyílászárókat cserélték, de teljes felújítás nem történt. Most folytatnák az ablakok és ajtók cseréjét, elvégeznék a külső szigetelést, a tető rendbetételét, a belső festést.

A községháza  felújítását tervezi a bősárkányi önkormányzat. Budainé Andorka Cecília egyetért az elképzeléssel. Ő is úgy véli, ráfér az épületre a rekonstrukció.
A községháza felújítását tervezi a bősárkányi önkormányzat. Budainé Andorka Cecília egyetért az elképzeléssel. Ő is úgy véli, ráfér az épületre a rekonstrukció.

– Az elmúlt évtizedekben valamennyi községi tulajdonban lévő ingatlant korszerűsítettük, de a községháza eddig elmaradt. Most jó lenne, ha eredményesen szerepelnénk a pályázaton – fogalmazott Szalay Imre. A polgármester hozzátette: pályáztak a tornacsarnok padlózatának cseréjére is. Elavult a jelenlegi burkolat, sportoláshoz nem is szerencsés. Az árajánlat szerint közel 13 millió forintba kerülne a csere. Folytatná az önkormányzat a művelődési ház korszerűsítését is. Tavaly elvégezték a külső tatarozást és a belső felújítást. A tetőszerkezet cseréje azonban akkor nem fért bele a költségvetésbe. Úgy számolták, 7,5 millió forintra lenne szükség hozzá. Időszerű a falubusz cseréje is Bősárkányban, erre 8 millió forintos igényt nyújtottak be.

– Összesen tehát közel hatvanmillió forintot fordítanánk a tervek megvalósítására. A községházához ötszázalékos önerő kell, a tornacsarnoknál tizenöt, a művelődési háznál tízszázalékos. A falubusznál a jármű áfáját kellene fizetnünk – számolt be Szalay Imre. Hozzátette: várhatóan még a nyáron valamennyi pályázatukat elbírálják. A buszt megvásárolnák idén, az épületek felújítása nyilván áthúzódna 2016-ra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barsi-iskola - Szakpedagógusból kevés van, az érdeklődő gyerek szerencsére sok

Nyolc település több mint háromszáz gyermeke tanulja a néptánc alap- és haladó lépéseit a kapuvári székhelyű Dr. Barsi Ernő Alapfokú Művészeti Iskolában. Tovább olvasom