Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Fejlődhet a város

Rendkívüli ülésen fogadta el a város rendezési tervét hétfőn a kapuvári képviselő-testület.
Szó esett a tanácskozáson a családsegítő szolgálat átalakításáról és zárt ülésen döntöttek egy ingatlanforgalmazó és befektetésszervező kft. ajánlatáról.

A város fejlődését hosszú távon meghatározó rendezési tervet fogadtak el a kapuvári képviselők rendkívüli ülésükön. A dokumentum elkészítésénél figyelembe vették a földrajzi adottságokat és a későbbi ipari, kereskedelmi, turisztikai fejlesztéseket. Döntöttek arról is, hogy a családsegítő szolgálat átszervezését elhalasztják, de helybenhagyták korábbi határozatukat, miszerint a mostani vezető megbízását december 31-ével visszavonják.

Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a rendezési tervet több mint húsz szakhatósággal engedélyeztették, illetve közszemlére bocsátásakor a helyiek is elmondhatták javaslataikat. A terv készítése során célként határozták meg a település népességmegtartó erejének fokozását, az életkörülmények javítását, az ipari, ezen belül a munkahelyteremtő fejlesztéseket, a közlekedési szempontokat, a természeti értékek megőrzését, a zöldterületek ápolását. Kiemelten kezelték az esetleges idegenforgalmi, turisztikai fejlesztéseket, a kulturális és szabadidős tevékenységek színtereinek bővítését.

A tervhez kapcsolódóan a helyi építési szabályzatot elfogadta a plénum, amelyben három telekre határoztak meg építési tilalmat, egy az Alsómező, kettő az Égés utcában található. A tilalomra egyrészt a város nyugati, másrészt a déli területek későbbi fejlesztései miatt van szükség.
A hétfői ülésen tárgyalták a családsegítő szolgálat átalakításának ügyét. Előzőleg a képviselők tárgyalásokat kezdeményeztek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetével is egyes feladatok átcsoportosításáról.

Axnix Ildikó aljegyző azonban most arról tájékoztatta a testületet, hogy az Országgyűlés elé olyan törvényjavaslat került, amely módosíthatja a megállapodást az önkormányzat és a máltaiak között. Emiatt arról szavaztak a városatyák, hogy az átalakítást egyelőre elhalasztják, a gyermekjóléti szolgálat viszont társult formában működik a környékbeli községekkel. E napirendnél erősítették meg korábbi határozatukat, miszerint az intézmény jelenlegi vezetőjének megbízását december 31-i hatállyal visszavonják.

Felkérték a polgármestert, hogy a következő ülésen tegyen javaslatot a szolgálat megbízott vezetőjének személyére.
Zárt ülésen tárgyaltak a képviselők egy ingatlanforgalmazó és befektetésszervező kft. ajánlatáról. A cég a város különböző területeire szeretne beruházókat találni, a testülettel abban egyeztek meg, hogy a polgármester a bizottsági elnökök bevonásával folytatja a tárgyalásokat a vállalkozás vezetőivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden földrészre eljutott

Kerezsi László határozott fiatalember. Már 1999-ben is az volt, amikor azzal a céllal keresett külföldi munkát, hogy megerősítse a saját és családja anyagi helyzetét. Négy és fél éven keresztül járta az óceánokat és a tengereket. A Föld minden kontinensére eljutott. Nemrég viszont úgy döntött, hogy inkább a szárazföldön éli az életét. Tovább olvasom