Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

Fejlesztettek és a múlt emlékét is őrzik az önkéntes tűzoltók

Felszerelésüket fejlesztették a rábapordányi tűzoltók a számukra felajánlott támogatásokból. Összesen több mint kétszázezer forintot költöttek technikájukra.

A Fáklya Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek huszonkét aktív tagja van. Három rajt – férfi felnőtt, ifjúsági fiú és lány – tudnak kiállítani a versenyeken. Márkus János, az egyesület elnöke arról számolt be: az elmúlt két évben több mint kétszázezer forintot kaptak az adók felajánlható egy százalékából.

– Mindenkinek köszönjük, aki ránk gondolt az adó felajánlható részével kapcsolatban – mondta az elnök. – Ebből a pénzből sikerült kismotorfecskendőt és egy négyágú osztót vásárolnunk, illetve a versenyeken használható sugárcsövet szereztünk be. A jövőben tervezzük egy szívótömlő vásárlását is.A pordányi önkéntesek féltve őrzik elődeik járművét, a lóvontatású tűzoltószekeret is. Ősszel felújítják a kocsit és szeretnék úgy elhelyezni, hogy a nagyközönség is láthassa. A szakmai elképzelések között az szerepel, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a tűzmegelőzésre – tudatta az elnök.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetüknek hétféle feladat jutott

Az elmúlt egy évét értékelte a tavaly októberben megválasztott mihályi képviselő-testület.… Tovább olvasom