Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Fejlesztették az egykori iskolát Farádon

Két pályázatból, valamint a farádi önkormányzat tízmilliós önrészéből, közel negyvenhétmillió forintból újították fel a régi farádi iskola épületét.

Szalai Zoltán polgármester és Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő adta át hivatalosan a közel negyvenhétmillió forintból felújított régi farádi iskolát. Az épület és a mögötte lévő udvar rekonstrukciójára tízmillió forint saját részt és harminchétmillió forint pályázati forrást költött a farádi községháza.

Az épület nemcsak új külsőt és belsőt, hanem újabb funkciókat is kapott. Ide költözött a könyvtár, számítógépes termet alakítottak ki és külön közösségi termet kaptak a helyi civil szervezetek.

A szombati rendezvényen íjászok tartottak bemutatót a program látogatóinak.
A szombati rendezvényen íjászok tartottak bemutatót a program látogatóinak. 


Szalai Zoltán polgármester lapunknak elmondta: az említett funkciók kialakításán túl technikai felszereléseket és mobil sátrat is vásároltak a pályázati forrásból. – Az udvaron kemencét és két pavilont is építettünk, ez a terület a későbbiekben össze lesz kötve a szomszédos lovaspályával – tette hozzá a farádi polgármester.

A pályázatot a helyi Hanyi Táltoscsikók hagyományőrző csapattal együtt nyújtotta be a farádi községháza.

A farádi hagyományőrzők a kapuvári Hanyi Íjászokkal közösen tartottak viseleti és íjászbemutatót a rendezvényen. A régi iskola udvarán félszáz íjász jelent meg, két jurtát is felállítottak.

Az ügyesebb látogatók kipróbálhatták lövésztudományukat is.

A rendezvényen  dr. Czapáry-Martincsevics András, a Magyar Nemzetőrség megyei vezetője a Kisalföldnek elmondta, látogatásának célja, hogy a farádi iskola is részt vett abban a programban, melyben erdélyieknek gyűjtöttek könyvadományokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem hiábavaló az erőfeszítés

Fehértó – a helyi hagyományokhoz méltóan – idén is élenjár a környezet szépítésében. Az… Tovább olvasom