Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Fejlesztéseket fedezni csak támogatásból tudnak

Bősárkány - A bősárkányi önkormányzat évente 25–30 pályázatot nyújt be, közel nyolcvanszázalékos sikerrel. A pályázatokat jobbára helyben készítik, a polgármester szerint nagy tapasztalatot szerezve ezzel. Fejlesztéseket csak így tudnak fedezni.

– A helyi fejlesztésekre csak pályázati úton szerzett támogatásból van lehetőségünk, ezért évente 25–30 pályázatot készítünk, ezek közel négyötöde sikeres – mondta Szalay Imre bősárkányi polgármester. Pályázataik túlnyomó részét maguk írják, ahogy a település vezetője megjegyezte, komoly tapasztalatokat szerezve a pályázatírás terén. – Már több környékbeli település megkeresett bennünket, segítséget kérve a fejlesztési pályázatok megírásához – jelentette ki Szalay Imre.

Idén eddig huszonkét pályázatot adtak be. A kisebb megyei alapokból a tűzoltók, az óvoda eszközbeszerzéseit finanszírozzák, kulturális rendezvényekre, testvérkapcsolatok ápolására pályáznak és ezekből fedezik sportrendezvényeiket is.

– A nagyobb pályázatok közül természetesen kiemelkedik a csatornafejlesztés 55,8 milliós projektje, melyhez 16,8 milliót ad önrészként az önkormányzat – mondta a polgármester. A pályázat első fordulóján nyertek, a második fordulóra készülnek a Pannon-Víz zrt.-vel együtt. Kiemelendő az iskola informatikai fejlesztésére beadott, 10,4 milliós, önrész nélküli pályázat, melyből hat tanterem számítógépes felszerelését végeznék el. Jelenleg – a sok jelentkezőre való tekintettel – a pályázatot felfüggesztették. A gondozási központ épületének külső-belső felújításának 19 milliós költségére is támogatást várnak, egyelőre nincs döntés a pályázatról. Az óvoda felújítására szintén pályáznak a bősárkányiak, melyből egy udvari fedett foglalkoztatót építenének a belső csoportszobák felújítása mellett. A közel 25 milliós pályázatot nemrég nyújtotta be a községháza.

– Számítunk az Önhiki-keretből 23,5 millióra is, melyből intézményeink fenntartását könnyítenénk meg. Ezt a támogatást 1999 óta minden évben megkapjuk – tette hozzá Szalay Imre. Kijelentette, éppen a napokban szerkesztik az idei, huszonkettedik pályázatukat, melyből a Vasút utcai járdát újítanák fel. A munkák bekerülési költsége 21,4 millió forint, amiből 18,2 milliót szeretnének nyerni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két kamion ütközött Enesén

Enese - Két kamion - az egyik személyautókat szállított - ütközött érintőlegesen Enesén, a… Tovább olvasom