Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Fejlesztés kis lépésekben

Tóth Kálmán polgármester szerint Vitnyéd idei legnagyobb eseménye a falu hétszázötvenedik évfordulójának megünneplése lesz.
Tóth Kálmán vitnyédi polgármester az apró lépések híve. Mint mondta: kisebb fejlesztéseket terveznek a település közel százötvenkétmillió forintos költségvetéséből. Ennek azonban jó részét felemészti az intézmények fenntartása. Negyvenhatmillió forintot költenek az iskolára, huszonhatot az óvodára és tizenhárommillió forintba kerül a konyha fenntartása is.

Községgazdálkodásra – ami többek közt a közművek és világítás üzemeltetésére fordítható – hatvanhatmillió forintot költenek a faluban. Legnagyobb beruházásuk az idén átadandó ravatalozó lesz, melyre közel húszmillió forintot fordítottak. Ebben az évben tervezik a művelődési ház huszonötmillió forintos rekonstrukcióját, de hárommilliót szánnak az óvodára is.

A polgármester szerint az év legnagyobb ünnepe a település fennállásának hétszázötvenedik évfordulója lesz. A jubileumot augusztus végén ünneplik, ezért ebben az évben nem tartanak külön falunapot. A lebonyolítás két-három millió forintos költségének fedezetére pályázatot nyújtottak be. Tóth Kálmán szerint a költségekbe helyi vállalkozók is beszállnak. Bár az ünnep lebonyolításának szervezésére külön bizottságot hoztak létre, várják a falubeliek ötleteit is.

A polgármester kijelentette: nagy hangsúlyt fektetnek a település csinosítására. Ezt – függetlenül az idei évfordulótól – minden évben folyamatosan végzik, több országos és környékbeli versenyen indultak, melyeken számos oklevelet kaptak.

– Azzal, hogy Vitnyéden több új utca nyílt, növekszik községünk létszáma és fiatalodik a falu – mondta Tóth Kálmán. A fiatalítás meg is látszik intézményeiken, hiszen mind az óvodai, mind az iskolai létszámok évről évre növekednek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Burkolatfelbontás – engedélyköteles

Kellemetlen élményben lehet részük azoknak az autósoknak és kerékpárosoknak, akik a csornai Arany János utca belvárosi szakaszán közlekednek. A most épülő lakások és üzletek előtt ugyanis jókora gödrök, illetve árkok teremtenek veszélyhelyzetet. Az utat a közművek miatt „vágatta át" a kivitelező. Mint megtudtuk, a polgármesteri hivatal rövidesen felszólítja a helyreállításra. Tovább olvasom