Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Fejlesztés helyett állagmegóvás

Hagyomány, hogy évente egy alkalommal jótékonysági koncertet rendeznek Csornán a Margit Kórház Alapítvány javára.

Idén nem fejlesztésre, hanem állagmegóvásra költi a csornai Margit Kórház a Győri Filharmonikus Zenekar jótékonysági koncertjének bevételét.

Hagyomány, hogy évente egy alkalommal jótékonysági koncertet rendeznek Csornán a Margit Kórház Alapítvány javára. Mindez az egészségügyi intézmény és a Győri Filharmonikus Zenekar között korábban kialakult kapcsolatnak köszönhető. A befolyt pénzt fejlesztésre, műszerbeszerzésre fordították az elmúlt esztendőkben. Természetesen az idei koncert sem maradt el, hála a zenekarnak és a karmesternek, Medveczky Ádámnak. A rendezvény bevétele ezúttal 120 ezer forint. Ehhez jött még a döri katolikus egyházközség által gyűjtött és a Margit Kórház Alapítványnak átadott 30 ezer forint.
Dr. Winiczai Zoltán orvos-igazgató érdeklődésünkre elmondta: bár fontos lenne, de az idén nem fejlesztésre költik a koncert bevételét, mivel a röntgenépület esővíz-elvezető rendszere és részben a tetőzete oly mértékben elhasználódott, hogy az állagmegóvás nem tűr halasztást.
Mint korábban beszámoltunk róla, más Kórházak mellett a csornai Margit Kórház is nehéz anyagi helyzetbe került. Juhász Gábor gazdasági igazgatótól megtudtuk: az intézmény lejárt számlatartozása immár egy éve 170 millió forint körül mozog.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A dénesfaiak is betársulnának

A kapuvári kórház felügyelőtanácsának legutóbbi ülésén (Kisalföld, 2006. október 5.) szó volt az intézmény gazdálkodásáról. Horváth Gyula gazdasági igazgató és dr. Ballagi Farkas igazgató főorvos ismertette a kórház anyagi helyzetét. Eszerint jelenleg a kifizetetlen számlák összege eléri a százmillió forintot, melyből például a fűtésre huszonnyolcmilliót kellene fizetni. Tovább olvasom