Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Fejlesztés a pásztori otthonban, uniós forrásból

Európai uniós támogatással fejlesztik Pásztoriban a felnőttkorú fogyatékosok otthonát. A fenntartó megyei önkormányzat negyvenmillió forintot nyert e célra.

Az összeget tízmillió forint önerővel egészíti ki a megye, így az összesen ötvenmillió forintból az intézmény teljes akadálymentesítését elvégzik. A pásztori otthon két, ötven férőhelyes gondozási épületből áll. Az újabb szárny 2006-ban készült el, akadálymentesítési szempontból megfelel az előírásoknak.

A régi épület azonban nem egységes, több akadályt is rejt a lakók számára. Fontos volt, hogy mielőbb megoldják a gondokat. Az ötvenmillió forintból akadálymentes parkolókat alakítanak ki és akadálymentesen lehet majd megközelíteni az épületeket is. Belül is változik a ˝közlekedési rend˝: liftet szerelnek be, csúszásmentesek lesznek a burkolatok, jelzéssel látják el a veszélyes üvegfelületeket. A vizesblokkokat ugyancsak akadálymentesítik. Kialakítják az infokommunikációs rendszert a tájékozódást, eligazodást segítő táblákkal, indukciós készülékkel.

A pásztori fejlesztést szeptember közepén kezdte meg a kivitelező, a befejezés várható határideje december 10.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldség, gyümölcs fél áron Csornán

Kedvezményes piacot rendezett a közelmúltban a városban a Hanság–Fertőmenti Szövetkezet… Tovább olvasom