Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Fehértó, a virágos falu példa lehet

Fehértóról szóló, dicsérő sorokat és sok fényképet küldött szerkesztőségünkbe egy olvasónk. Mint írja, átutazóban járt a tóközi községben és megakadt a szeme a rendezett közterületeken, parkokon, portákon. A falut példaként ajánlja valamennyi település számára.
„Régóta figyelem Fehértó átalakulását. A húsz évvel ezelőtti jellegtelen, gazos település fokozatosan épült, szépült" – írja olvasónk. „Rendbe tették középületeiket, szó szerint felvirágoztatták utcáikat. Köztereket, parkokat alakítottak ki, őrzik a múlt emlékeit. Öröm végigmenni a falun. Nyugtató a szemnek, öröm a szívnek" – írta. Tóth Alice polgármesternek jólesik az elismerés. Mint megjegyezte: nincs titkuk.

„Fehértónak nincsenek gazdasági egységei, jól menő vállalkozásai – fogalmazott a fotókat beküldő olvasónk a levél folytatásában. – A kisközség éli a mindennapos életét. Közben óvja, védi és szépíti környezetét. Annyi örökzöldet, virágot, egynyárit és évelőt talán másik három faluban sem látni. Vannak lakatlan, de nincsenek gazdátlan házai. Valószínű titkuk sincsen. Talán csak az, hogy a községnek jó gazdája a képviselő-testület, élén a polgármesterrel, házainak jó gazdái az ott lakó fehértóiak. Büszkék lehetnek arra, amit létrehoztak. A rábaközi településeknek jó példával szolgálnak."

– Az önkormányzat kezdeményezésébe bekapcsolódtak a helyiek és szépítik saját házuk táját, környezetüket – mondta érdeklődésünkre Tóth Alice polgármester. – Odafigyelés, összefogás, a szülőfalu szeretete hozza az eredményeket. És ha ezt a településünkön átutazók észreveszik, mindenképpen jólesik nekünk. Mondhatom, hogy pénzbe sem kerül, hiszen nem kell más, mint egy-egy szál virág, kapa, öntözőkanna. A közterületek rendezésébe a helyiek is besegítenek, vagyis magukénak érzik. A parkok kialakítását pályázati támogatásokkal tudtuk megvalósítani és az egyházközség is ily módon újíttatta fel a templomot. Valamennyi fehértói nevében köszönöm a kedves sorokat a faluba látogatónak, jöjjön el hozzánk máskor is – reagált a községvezető.

Olvasónkat megállásra és fényképezésre késztette a fehértói parkok, közterületek látványa.
Olvasónkat megállásra és fényképezésre késztette a fehértói parkok, közterületek látványa.

Olvasóink írták

  • 1. Momó80 2012. október 04. 19:13
    „Tisztelt Szerkesztőség!!!
    A cikkhez kapcsolódva,sajnos van amit a szép virágok s park eltakar,s amivel senki sem foglalkozik,csak mi a szomszédban élők,ahol kisgyermekek játszanak nap mint nap az udvarban.Ez a szomszéd életveszélyes ház, amely 2012 július 22-én leégett,azóta a rom eltakarítással sem a tulajdonosa, sem a hivatal nem foglalkozik!!!!Féltjük gyermekeinket kiengedni az udvarra játszani!!!
    Tisztelettel
    Nagy Mónika és családja”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Jobbik a kapuvári húsgyárról: `tarthatatlan a titkolózás´

A kapuvári húsgyár bizonytalan helyzete miatt a Jobbik azonnali kormányzati intézkedést sürget. Tovább olvasom