Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Fehér por a levélben

Babót - Egyelőre ismeretlen eredetű fehér port kapott postai küldeményben egy idős babóti nyugdíjas tegnap reggel A férfi szerint nincs ellensége és nem tud olyanról, aki így tréfálná meg.
Egyelőre ismeretlen eredetű fehér port kapott postán egy babóti nyugdíjas. Csillag István nem tud olyan ellenségéről vagy „vicces kedvű" barátról, aki rosszat akarna neki. Még csak nem is politizált soha aktívan.

A helyszínre érkező kapuvári rendőrök és tűzoltók a családi házat lezárták, majd a győri katasztrófavédelem vegyi felderítőcsoportja (vfcs) az anyagot egy anthraxgyorsteszttel bevizsgálta, majd a negatív eredmény után – egyelőre veszélyes anyagként – az ÁNTSZ regionális laboratóriumába szállította. A jelenleg ismeretlen szert a fővárosi ÁNTSZ-laboratórium fogja megvizsgálni.

– A reggeli újsággal együtt vettem ki azt a borítékot, amit később a fodrászműhelyemben bontottam ki – mesélte el lapunknak a babóti nyugdíjas.

Az ismeretlen szert a fővárosi ÁNTSZ-laboratóriumba küldték további vizsgálatra. Fotó: Turbók Attila
Az ismeretlen szert a fővárosi ÁNTSZ-laboratóriumba küldték további vizsgálatra. Fotó: Turbók Attila

A Fő utcán lakó Csillag István hozzátette, a borítékból nagyobb mennyiségű, számára ismeretlen fehér por ömlött ki. Írást nem talált mellette. A történteket akkor jelentette az illetékeseknek.
A Fő utcai postás sem vett észre rendellenességet a borítékon, mint mondta, egyszerű, megszokott küldeménynek tűnt a levél.

– A borítékot és környezetét először sugárzásmérővel vizsgáltuk, majd a negatív eredményt követően egy anthraxgyorstesztnek vetettük alá a fehér port – tájékoztatta a Kisalföldet Rátkai Attila, a győri vfcs bevetési parancsnoka. A teszt negatív eredménye után – a port még veszélyes anyagként kezelve – egy lezárt dobozban az ÁNTSZ regionális laboratóriumába szállították.


Az ismeretlen anyaggal kapcsolatban dr. Márkus Katalin, az ÁNTSZ kistérségi főorvosa elmondta, a házbéliek által elvégzett takarításon kívül egyelőre nincs tennivaló a babóti ház környékén, a néhány nap múlva esedékes eredmény függvényében lehet csak szükség további intézkedésekre.

Információink szerint a fehér poros levél miatt Csillag István feljelentést tesz a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.

A szakemberek először a sugárzásmérőt vetették be, majd a negatív eredményt követően egy anthraxgyorstesztet végeztek el a fehér poron.

Olvasóink írták

  • 2. VFCS 2008. szeptember 10. 00:24
    „Csak elárulom kedves Turbók Attila hogy a (vfcs) az veszély felderítő csoport és nem vegyi!!!!!!De te minden írásoddal csinálsz valami hülyeséget!!!!!!”
  • 1. Putyilov 2008. augusztus 23. 19:32
    „Kamu.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjazott csornaiak a honismereti pályázaton

Csorna–Győr - Csornai díjazottjai is voltak a megyei honismereti egyesület Szülőföldünk… Tovább olvasom