Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Február végén indul a belváros átépítése

Várhatóan február végétől indul a kapuvári belváros több mint hatszázmilliós fejlesztése. A helybéliek nagy részének szinte semmi információja nincs a késő őszig tartó munkálatokról. A Fő téri üzletek dolgozóit és kapuvári lakosokat kérdeztünk.
A közbeszerzési eljárások befejeztével, várhatóan február végére kiderül, mely cég lesz a fővállalkozója a több mint hatszázmillió forintos kapuvári belvárosi fejlesztésnek. A Rábaközben számosan, így természetesen lapunk is foglalkozott az idei év legnagyobb kapuvári beruházásával, ennek ellenére nagyon kevés az információja a Fő téri üzletek dolgozóinak vagy a kapuvári lakosoknak. A Kisalföld érdeklődésére a kapuvári belvárosban élők, dolgozók közül senki nem vállalta személyét, ám név nélkül elmondták véleményüket a Fő téri átépítéssel kapcsolatban.

Körképünket az egyik belvárosi vendéglőben kezdtük, ahol az üzletvezető szerint a hatszázmilliós fejlesztésből a Fő téri parkot és a Szent Anna-templomot újítják meg. – Utóbbira rá is fér a felújítás – mondta a vendéglős. Hozzátette, azt a kevés információt, amit tud, a vendégektől hallotta. Egy szomszédos üzlet eladója szerint a Hősök parkját térkövezik le és a városi karácsonyfának használt fenyőfát is kivágják. A beruházás értékéről nem tud semmit. Az eladó azonban hozzátette, sem a kivágással, sem a térkövezéssel nem ért egyet. Egy másik Fő téri vendéglátóhelyen az alkalmazottak egyike még csak nem is hallott a fejlesztésről. Kolléganője azonban sorolta információit. Ő úgy tudja, a park mellett a városházát és a művelődési központot is felújítják, ezeken kívül hallott valamilyen szökőkútról is. Hogy mennyibe kerül mindez, azt nem tudta megmondani. Egy, a belvárosba nap mint nap bejáró fiatalember szerint a város valamilyen pályázatot nyert, melynek több mint százmilliójából kerékpárutat újítanak fel. A hírt lapunkban olvasta.

Belvárosi séta, Budai Ferenc Larával és Áronnal: A Fő téri park szökőkútja a gyermekek kedvence lehet
Belvárosi séta, Budai Ferenc Larával és Áronnal: A Fő téri park szökőkútja a gyermekek kedvence lehet


Az előzőekkel szemben a Fő téri felújítás szinte minden részletét ismeri az egyik elegáns belvárosi üzlet tulajdonosa. Kérdésünkre azonnal sorolta: szökőkút, park, a városháza, a templom és a művelődési központ felújítása készül el a pályázaton nyert másfél milliárd forintból. Az üzlettulajdonos szerint szeptemberre készen lesznek a munkák. A szomszédos üzlet vidéki tulajdonosa azonban semmilyen részlettel nem tudott szolgálni. Mint mondta, nem is hallott a városi felújításról. Hasonlóan nyilatkozott egy belvárosban dolgozó, ám nem itt lakó helybéli is.

A kapuváriak után a Kisalföld Hámori György polgármestert kérdezte. A városvezető sorolta a beruházás részleteit, eszerint a városháza és a Rábaközi Művelődési Központ új külsőt és nyílászárókat kap, utóbbi irodái is megújulnak, és a Fő téri templom külsejét is javítják. A Hősök parkjának járófelületeit térkövezik, a városi fenyő pedig marad a helyén. Ugyanott egy szökőkutat is kialakítanak. A beruházás során a várárokban egy rendezvényhelyszínt alakítanak ki. A piactér térkövezést kap és néhány üzletet akadálymentesítenek. A pályázatból épült a temető új irodaháza is. A belvárosi fejlesztésekre 526,5 millió forintot kapott a város, a teljes bekerülési költség valamivel több mint 660 millió lesz.
A beruházás során a várárokban egy rendezvényhelyszínt alakítanak ki. A piactér térkövezést kap és néhány üzletet akadálymentesítenek. A pályázatból épült a temető új irodaháza is.

– A közbeszerzések lezajlottak, február végére meglesz a kivitelező is. Ha az időjárás engedi, akkor a parkokkal kezdenek – mondta a polgármester. A sajátos belvárosi felmérésünk eredménye kapcsán Hámori György hangsúlyozta, számos vidéki település lakosa és több elszármazott kapuvári is gratulált már a megnyert pályázathoz.

Olvasóink írták

 • 4. Laza 2012. január 21. 20:45
  „Jó fő tér kellene, vagy egy kis sétálóutca ami el van zárva a forgalomtól. Lásd Kőszeget, egy szép napon nem lehet megmozdulni a főterén. Ettől függetlenül örülni kell annak amit nyert a város, de legalább az maradandó és jó minőségű legyen, különben semmi értelme.”
 • 3. Ikvafalvy 2012. január 20. 18:09
  „Sose tudod,lehet,hogy a kinaiak adtak a hatszazmilliot!!!!!”
 • 2. rittersport 2012. január 20. 14:07
  „Kapuvári elegáns belvárosi üzlet???? melyik is az? itt nincs és nem is lehet elegáns üzletet csinálni,mert a kinai a sikk! Szégyen!”
 • 1. bithu1 2012. január 20. 12:13
  „"A beruházás során a várárokban egy rendezvényhelyszínt alakítanak ki. A piactér térkövezést kap és néhány üzletet akadálymentesítenek. A pályázatból épült a temető új irodaháza is."
  Elsőre is megértettük, nem kellett volna kétszer leírni egymás után pár sor különbséggel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadegyetem nyugdíjasoknak

A január 25-i első előadással Kapuváron is elindul a megyében igen népszerű, lapunk által is támogatott előadás-sorozat időseknek. Tovább olvasom