Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Február végén érkeznek a bérletek

Változott a parkolási rendelet Csornán. Ingyenes bérletet kapnak a 70. évüket betöltő helyi járműtulajdonosok és olcsóbb lett a bérlet a térségi önkormányzatok számára.

A hetven éven felüli csornai gépjármű-tulajdonosok ingyen várakozhatnak a város fizetős parkolóiban. Erről döntött csütörtöki ülésén a képviselő-testület. 239 helybelit érint az intézkedés, aminek érthető módon kedvező a fogadtatása. A polgármester elmondta: idén a tervek szerint nem emelik a parkolási díjakat és új területeket sem jelölnek ki fizetőssé.

Lodesz Ferenc és felesége örülnek az ingyenes parkolóbérletnek, mert gyakran használják autójukat a belvárosban.
Lodesz Ferenc és felesége örülnek az ingyenes parkolóbérletnek, mert gyakran használják autójukat a belvárosban.

Németh Dóra, Csorna jegyzője érdeklődésünkre úgy tájékoztatott, hogy a 70 éven felüli gépjármű-tulajdonosok rövidesen, február 28-ig megkapják ingyenes bérletüket az önkormányzattól. Azaz nem kell kérvényezniük.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester tájékoztatójában még kifejtette: kedvezményes parkolóbérlet vásárlására jogosultak a Csorna térségi önkormányzati társulás tagtelepülései. Az éves bérletük ára korábban 30 ezer forint volt, amit most 25 ezer forintra csökkentettek.
A város parkolással foglalkozó rendelete szerint ingyenes, névre szóló parkolójegyre jogosultak az önkormányzati képviselők, a háziorvosok, a premontrei prépostság. Rendszámhoz kötött engedélyt kapnak többek között a rendőrség megkülönböztető jelzéssel el nem látott szolgálati gépjárművei, a csornai önkormányzati intézmények járművei és a városban bejegyzett székhellyel rendelkező egyházak egy-egy járműve.

Lodesz Ferenc 72 esztendős csornai lakos. Feleségével együtt gyakran autóznak be kis-csornai otthonukból a belvárosba, mivel más közlekedési eszközt nem tudnak használni. Eddig a nem fizetős parkolókat keresték, és inkább vállalták a hosszabb gyaloglást.

– Nagyon jó ötlet, hogy mi, idősebbek ingyenes bérletet kapunk – mondta a Kisalföldnek. – A belvárosban szinte csak fizetős parkolók vannak, ha lesz bérletünk, bátran megállhatunk ezekben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házhoz viszik a gyűjtőket Csornán

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. igény esetén házhoz szállítja a hulladékok… Tovább olvasom