Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Farádi ravatalozó – Egymillió forintot gyűjtöttek a civilek

Helyi vállalkozók és civilek összefogásából épül az új ravatalozó Farádon. A civilek több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze és társadalmi munkát is vállaltak.
– A tavalyi és az idei költségvetésből is 3–3 millió forintot különítettünk el a ravatalozó felújítására. Ehhez a helyi civilek is egymillió forinttal, valamint megszámlálhatatlan munkaórával járulnak hozzá – kezdte helyi fejlesztésük ismertetését Szalai Zoltán farádi polgármester.

A csak önerőből és civil forrásból megvalósuló beruházás régi álma volt a falubelieknek. Az építkezés és felújítás a temető amúgy hatvan éve hasz Aznált bejáratának rendezetlen tulajdonviszonyai miatt csak most kezdődhetett el. Utóbbi miatt az építési engedély kiadása is hosszadalmas volt. A ravatalozó bejárata mellé egy tizenkét állásos parkolót is tervezett az önkormányzat.

– A nemrég megkapott engedély birtokában nekiláthattunk az építésnek. Ehhez már több helyi ajánlotta fel segítségét, hozzájárulását vagy éppen munkaerejét – fogalmazott a polgármester. A farádi Rózsafüzér Társulat például az utóbbi években több mint egymillió forintot gyűjtött a ravatalozó építésére és nyílászárók ajándékozásával is hozzájárult a beruházáshoz.

– A napokban a fogadószint szigetelését végzik a szakemberek, majd a nyílászárók cseréje, a torony építése, az előtér kialakítása következik – tette hozzá a polgármester. Az épületet év végéig szerkezetkész állapotba szeretné hozni a községháza. Befejezését jövő tavaszra tervezik.

Ha nem is saját (pályázati) forrásokból, de jól halad a helyi óvoda átalakítása is, melynek befejezését úgyszintén tavaszra tervezik Farádon.
– Amit a saját költségvetésünkből folytatnánk, az a külterületi földutak elkezdett javítása – mondta Szalai Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszbaleset - kezdeményezik a balesetet okozó előzetes letartóztatását

A 69 éves kapuvári férfi ellen halálos tömeg-szerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan… Tovább olvasom