Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Farádi fiú pónifogatával szerepel a Világkupán

Rábaközi résztvevője is lesz a héten Vecsésen a Junior Fogathajtó Világkupának. A tizennégy esztendős farádi ifj. Karsay Sándor képviseli régiónkat pónijaival. Jó esélyekkel indul a versenyen.
Ifj. Karsay Sándor az idei nyáron a válogatóversenyeken nyújtott teljesítményével került be a magyar válogatottba. A farádi fiú „beleszületett" a lovassportba, hiszen édesapja és nővérei is eredményes fogathajtók. A vecsési Világkupára tizenegy ország nevezett több mint száz fogattal. A legifjabb versenyző hét-, a legidősebb huszonegy éves.

A három magyar csapatba Mátyus Zsuzsanna szövetségi kapitány 23 hajtót válogatott. A fiatal hajtók a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) és a Fiatal Fogathajtók Nemzetközi Egyesülete (ICKD) szabályai szerint 11 kategóriában versenyeznek. A három versenyszám: díj-, akadály- és a felnőttversenyekhez képest könnyített maratonhajtás. A rendező ország jogán két 10 fős csapat indulhat, és akik kimaradnak a csapatokból, egyénileg lehetnek a verseny résztvevői.

A fiatal hajtók augusztus 4-től 21-ig Vecsésen Dobrovitz József csapatvilágbajnok, négyesfogat-hajtó vezetőedző irányításával gyakoroltak. Az egységes szakmai felkészítést Fülöp István és Juhász László segítette, hogy a keret tagjai és lovaik a lehető legjobb teljesítményt tudják bemutatni a Világkupán.

Ifj. Karsay Sándor bekerült korosztálya fogathajtó-válogatottjába. A vecsési Világkupán bizonyíthat társaival és pónijaival.
Ifj. Karsay Sándor bekerült korosztálya fogathajtó-válogatottjába. A vecsési Világkupán bizonyíthat társaival és pónijaival.


Az eddigi eredmények alapján Magyarország és Belgium a legesélyesebbek. Az ausztriai Stadl Paurában rendezett legutóbbi versenyen a belgák minden korcsoportban kiemelkedően szerepeltek.
A farádi fiatalember lelkesen készült a Világkupára és bízik a sikerben. Nagyon fiatalon kezdte a hajtást, hiszen lovak között nőtt fel. Hatévesen már a bakon ült és szülei pónifogattal is megajándékozták. Rendszeresen vitték versenyekre, edzőt kerestek mellé. A kunszigeti Varga Péter készítette fel. Helyzetüket nehezíti, hogy a környéken pónifogatoknak nem írnak ki versenyt. Így Sándor leginkább a felnőttek között hajtott lovaival. Anyagilag sem könnyű a versenyeztetés. Előbb édesapja, majd két nővére is lemondott a hajtásról, hogy a fiú rajthoz állhasson. A vecsési kupára támogatók segítségével tudott elutazni. Ifj. Karsay Sándor most lesz nyolcadikos a farádi iskolában. A további tervei között az szerepel, hogy „fás" szakmát tanul, mert később hintókészítéssel szeretne foglalkozni.

Olvasóink írták

 • 4. gjozsi88 2010. augusztus 29. 11:20
  „janika!
  6 éves kora óta él lovak közt!
  Most 8. osztályos, azaz 14 éves!
  A különbség 8 év szakmai tapasztalat...!
  A felnöttkorú kezdőnek is vannak kockázatai...!”
 • 3. Magyarka1 2010. augusztus 26. 07:28
  „Sok sikert Neked is családodnak is!
  Megdolgoztok érte!”
 • 2. Baradlay 2010. augusztus 24. 21:24
  „Hajra Sanyi!!!!!!!!!”
 • 1. janika 2010. augusztus 24. 09:49
  „Mi tekintettel vagyunk a személyiségi jogokra, elutasítjuk a gyűlöletkeltést és az uszítást. Kérjük, tegyen így Ön is, hiszen a hozzászólást saját felelősségére írja! Ön a(z) 82.141.138.194 IP címről szól hozzá.

  Köszönöm, hogy a moderátor ,közben végzi a munkáját!

  Ettől függetlenül balesetveszélyes gyerekkorút alkalmazni, akár lovas akár motoros sportban. Vagy acél szentesíti az eszközt,vagy nincs semmi felelősség érzete a szervezőnek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Carnéria Kft. - Pápai Hús: Mire elég a ráutaló magatartás?

Orbán Imre, a kapuvári Carnéria Kft. ügyvezetője kijelentette, a pápai húsgyár ráutaló magatartása… Tovább olvasom