Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Faluszépítést, épületfelújítást terveznek

Fehértón idén is folytatódik a közterületek szépítése. Szeretnék az iskola és az óvoda épületét felújítani, a Dózsa teret rendbe tenni. A közelmúltban készült el új játszóterük.
 Az egyházközség hozzálátott a templom felújításához. A területen található még a polgármesteri hivatal és az iskola is, azokat is szeretnénk rendbe tenni.
Tóth Alice polgármester
A fehértói önkormányzat idén is nagy hangsúlyt fektet a település közterületeinek állapotára. Az évek során felújították emlékműveiket, szobraikat, szépítették parkjaikat. Ehhez még egy „kis" épületfelújítás is társulhat, ha minden a tervek szerint alakul a községben.


Tóth Alice polgármester mindenekelőtt azonban a közigazgatás változásairól beszélt faluja jövőjével kapcsolatban.

A fehértói iskolások családi napköziben tanulhatnak délután.
A fehértói iskolások családi napköziben tanulhatnak délután.


– Körjegyzőségünk központja Enese, kistérségi szempontból Győrhöz tartozik, mi viszont Csornához. Nyilván a járások megalakításakor is így marad. Kérdés, hogyan tovább. A gesztorközség viszi-e magával a társtelepüléseket, vagy esetleg nekünk kell más megoldást keresnünk – mondta a Kisalföldnek. – Ebben az évben egyébként intézményeinket szeretnénk felújítani kívülről. Óvodánk és iskolánk belsejét már rendbe tettük, a külső tatarozás lenne soron. Persze ehhez pályázati támogatást szeretnénk igénybe venni.

a
„A Dózsa teret szeretnénk felújítani, miután a templom is elkészül" – mondja Tóth Alice polgármester.


A közelmúlt fejlesztései közül a polgármester kiemelte az új játszóteret, illetve az úgynevezett nagypark átalakítását. LEADER-pályázatot nyertek a beruházásra, ötmillió forintot. Az önerővel kiegészítve készült el a gyerekeknek a minden követelménynek megfelelő játszótér. A téren sétálóutakat alakítottak ki, padokat, hulladéktárolókat helyeztek el, kandelábereket állítottak. Nagy céljuk a Dózsa tér rekonstrukciója.

– Az egyházközség hozzálátott a templom felújításához. A területen található még a polgármesteri hivatal és az iskola is, azokat is szeretnénk rendbe tenni. Van ezer négyzetméternyi díszkövünk, azt raknánk le és parkosítanánk is a falu közepén. Terveink tehát vannak, ha sikerül pénzt is szereznünk, megvalósítjuk elképzeléseinket – jegyezte meg Tóth Alice.

Olvasóink írták

  • 1. ogre 2012. január 18. 19:49
    „Ha Alíz nénénk lenne Csorna polgármestere már megyeszékhely lenne! Lehet példát venni tőle!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbaidős rendőr okozott és szenvedett balesetet Beleden

Az eset Beleden történt szombaton éjszaka. A Daewoo eddig ismeretlen okból lesodródott az útról és… Tovább olvasom