Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Falunapok és virtusvetélkedő

Színes programok több rábaközi településen: Hövej, Rábapordány, Acsalag.
 

Hövej. A falunap szombaton délelőtt 10 órakor ünnepi szentmisével kezdődik a katolikus templomban. Ezt követően a községháza udvarán adják át az „Így pókolnak Hövejen" című könyvet és egyéb elismeréseket. Az ünnepséget követően avatják fel a „Höveji csipkeálmok" című állandó kiállítást és az új konferenciatermet. Délben nyitják meg Szigethy Istvánné állandó tárlatát a faluházban. Délután negyed kettőkor a Kis vakond című mesejátékot tekinthetik meg a rendezvényre látogató gyermekek, majd negyed háromkor a Free Time Band lép fel a rendezvénysátor színpadán. Három óra után divatbemutatót tekinthet meg a közönség, majd négytől hetesrúgó versenyre nevezhetnek be az érdeklődők. Öt órától a vitnyédi Énekes Lenke Hagyományőrző Egyesület néptáncműsorát láthatják a vendégek, este hét órától pedig Vastag Csaba énekel a színpadon, majd a Pénzváltó együttes zárja a höveji programot.

Rábapordány. Szombaton tartják a községben a Kárpát-medence Magyarlakta Települései Virtusvetélkedőjének III. rábapordányi területi döntőjét. A rendezvényen felelevenednek a régi népi játékok, virtuskodások. Idén Bágyogszovát, Beled, Bodonhely, Csallóközkürt, Rábapordány és Zsira jelezte részvételét. Tíz óráról arcfestés és lufihajtogatás is lesz. Délelőtt fél tízkor megkoszorúzzák a Hősök szobrát, majd a Jánossomorjai Fúvószenekar kíséretével átvonulnak a sportpályára. Tíz órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitó, tizenegy órától az egyéni versenyek. Délután két órától a váltóversenyek lesznek, fél ötkor fellépnek a bodonhelyi show-táncosok, öt órakor tartják az eredményhirdetést, majd a Virágos Rábapordány felhívás eredményhirdetését. Utána kulturális műsor szórakoztatja a közönséget, este kilenckor pedig tűzijáték lesz.

Acsalag. Az acsalagi falunap szombaton délelőtt tíz órakor ünnepi szentmisével kezdődik. Fél tizenegykor felszentelik a faluköszöntő táblákat. Délután egy órakor Kovács Károly „Kereskedelmi hagyományok" kiállításának megnyitóját rendezik a volt iskolában. Két órakor az ebédhez a tápszentmiklósi Pitypang citera-
együttes muzsikál. Három órakor a helyi Csiripiszli néptánccsoport mutatkozik be. Négykor a vakok és gyengénlátók csornai kistérségi csoportja tartja előadását. Hatkor az acsalagi Nefelejcs kórus énekel, fél héttől operettműsort hallhatnak az érdeklődők, melyen fellép Oszvald Marika is. Este nyolckor a Halál Hírnökei rockzenekar muzsikál, kilenckor kezdődik a bál.

Olvasóink írták

 • 2. verzoli 2011. július 21. 07:51
  „Az acsalagi falunaphoz egy kis kiegészítés:
  Első álkalommal rendeztük meg a Pénzváltó János Emléktornát.
  Eredetileg 4 csapat vett volna részt ezen a nagypályás labdarúgó kupán. Bágyogszovát kivételével megjelent Barbacs Tartalék csapata, Acsalag Öregfiúk csapata, ill. a házigazda Acsalag Tartalék csapata.
  A végeredmény:
  1. Acsalag Tartalék 4 pont
  2. Barbacs Tartalék 3 pont
  3. Acsalag Öregfiúk 1 pont
  Minden résztvevőnek köszönet!!!”
 • 1. makirézi 2011. július 16. 19:17
  „Kedves IVIK vendéglő főnöksége! A mai napon Hövejen főzött vaddisznó pörköltjük ,NAGYON FINOM VOLT !!!! További sikeres munkát kivánok önöknek !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ölögük van˝

A csornai polgármester feloszlatná képviselő-testületét. Nem kellett tíz hónap hozzá, hogy… Tovább olvasom