Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 12°C Még több cikk.

Falunap ünnepi galambröptetéssel Szanyban

A hétvégén lesz a szanyi búcsú és ekkor rendezik meg a falunapot is.
Július 27-én, szombaton a program este háromnegyed hétkor kezdődik, amikor gyalogos zarándoklat indul a templom elől a Szent Anna-kápolnához. Nyolc órakor a kápolnánál Gárdonyi Máté teológus celebrálja a szentmisét.

Július 28-án, vasárnap, délelőtt fél tízkor ünnepélyesen felvonják a zászlókat a községháza előtti téren. Az eseményen a helyi galambászkör is közreműködik galambröptetéssel. Tíz órakor a Szent Anna-kápolnánál nyitják meg a falunapot, melyet ünnepi szentmise követ, főcelebránsa Finta József csepregi plébános. A búcsú világi megnyitóján a szanyi Bokréta néptáncegyüttes lép fel. Délután három órakor litániára várják a híveket a szanyi templomba.

A Garabonciás együttes ad koncertet gyerekeknek.
A Garabonciás együttes ad koncertet gyerekeknek.

Délután öt órakor a sportpálya nagyszínpadán a Garabonciás együttes ad koncertet gyerekeknek. Hat órakor a szili Linkószer citerazenekar muzsikál, este héttől a Bokréta néptáncegyüttes szerepel. Nyolc órakor a Neoton Party Band lép színpadra, este kilenckor Dobrády Ákos lesz a falunap sztárvendége. Tíz órakor kezdődik a bál.

A falunap idején a kastélyban a falu múltját feldolgozó tárgy- és fotókiállítás tekinthető meg, illetve id. Róka Zoltán gyufamakett kiállítása is látható délután két órától hat óráig. Ugyancsak látogatható Rugli Dezső téglamúzeuma is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A huszonegy védett parasztházból már hármat-négyet lebontottak

Tovább olvasom