Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Falunap spórolás miatt nem lesz a községben

Bezi - A falunapot hiányoló, a volt polgármestert visszaváró, illetve a jelenlegi községvezetőt dicsérő SMS-ek érkeztek szerkesztőségünkbe. Bősze Kolozs polgármester szerint személyes sértődés miatt indult el a „hadjárat".
A falu megosztottságára, békétlenségre utaló SMS-ek érkeztek a napokban Beziről szerkesztőségünkbe. Van, aki a falunapot, van, aki a régi polgármestert hiányolja. Akad, amelyik a jelenlegi községvezetőt dicséri és neki a falunap sem kell. Bősze Kolozs polgármester szerint egyéni sérelmek állnak az „SMS-háború" hátterében.

– Nincs békétlenség, a beziek nyugodtak – reagált érdeklődésünkre Bősze Kolozs, aki 2006 óta vezetője a falunak. – A történet egyszerű, azt hiszem, személyes sérelmek miatti düh vezeti az SMS-ek küldőit.

Az általuk leírtak rosszindulatú, a tényeket nélkülöző vélemények.

Bősze Kolozs az elmaradt falunapról elmondta: a rendezvényt a település költségvetésének helyzete miatt nem tartják meg. Mint fogalmazott: jelenleg a községnek nincs fél-egy millió forintja erre a célra.

– Arra törekszünk, hogy az önkormányzat pályázataihoz az önrészeket biztosítsuk. Hiába nyerünk ugyanis 90 százalékos finanszírozottságú pályázatokat, ha a minimális önerőt nem tudjuk mellétenni. A közeljövő fejlesztései közé tartozik az orvosi rendelő akadálymentesítése, belső átépítése, hozzá parkoló kialakítása.

Bősze Kolozs
Bősze Kolozs


Amit az SMS-ező építési törmeléknek nevez, az igazából használt építőanyag, amit az önkormányzat ingyen kapott. Hogy a terület valóban a falu legszebb zöldterülete-e, azon persze lehetne vitatkozni. Ahhoz, hogy fejlődjön településünk, pénzt kell gyűjteni, most mi is ebben a fázisban vagyunk. A tervek között szerepel még az önkormányzat épületének külső festése, a temető kapujának javítása, járdaépítés, továbbá a közvilágítás bővítése – sorolta Bősze Kolozs.

A már megvalósult beruházások között a polgármester megemlítette: restaurálták, átépítették a polgármesteri hivatalnak is helyet adó kultúrházat, létrehozták a teleházat, elindították a falugondnoki szolgálatot, amihez buszt is vásároltak. Parkosítottak, folyamatosan rendben tartják a közterületeket. Eredményként említette, hogy évente 4–5 százalékkal nő a falu lélekszáma. Sikerült a községben olyan területet vásárolni, ahol további kedvezményes építési telkeket alakítanak ki, mert újabb családokat szeretnének a faluba csábítani.

Kovács György
Kovács György


„Kovács Gyuri, várunk vissza", „Sikerült tönkretenni Kovács György 4 évi munkáját" – írják az SMS-ezők. (Kovács György 2002 és 2006 között irányította a falut. Legutóbb nem indult a polgármesteri székért. – A szerk.) Bősze Kolozs úgy véli, őket nem tudják „egymásnak ugrasztani".
– Beszéltünk erről az ügyről Kovács Györggyel, nyilván neki is kellemetlen a hadjárat – jegyezte meg a bezi polgármester. – Gyurinak az előző ciklusban alpolgármestere voltam, 2006-ban sem riválisként indultam el. Ő döntött úgy, hogy munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudja vállalni a feladatot, de alpolgármesternek megválasztottuk. Úgy érzem, elképzeléseim élvezik az ő támogatását.

Kovács György, az SMS-ekben is megszólított korábbi polgármester érdeklődésünkre egy mondatot fűzött hozzá a történtekhez, miszerint nem kívánja a falu megosztottságát, és arra kér mindenkit, hogy ne csak gondolatban, szóban és SMS-ben, hanem tettekkel is tegyen meg mindent a falu jövőjéért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer vendég a Sás utcai fesztiválon

Kapuvár - Szombaton második alkalommal rendezték meg Kapuváron a Sás utcai fesztivált és vásárt. A… Tovább olvasom