Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Falunap búcsúval

Falunapot és búcsút tartanak a hétvégén a községben.
A program ma este háromnegyed hétkor kezdődik, amikor gyalogos zarándoklat indul a templomtól a Szent Anna-kápolnához. Ott este nyolckor szentmisén vehetnek részt a hívek és gyertyás körmeneten. A szentmise főcelebránsa Németh Antal aranymisés plébános lesz. Este tíz órakor a sportpályán az Acustic 69 zenekarral nyitják meg a rendezvénysátort.

Másnap, vasárnap, délelőtt fél tízkor ünnepélyes zászlófelvonással és galambröptetéssel indul a nap. Utána ismét a Szent Anna-kápolnához indulnak a helyiek, ahol Németh Gergely polgármester nyitja meg a falunapot. Ezt követi az ünnepi szentmise, melynek főcelebránsa Benkó Attila újmisés atya lesz. Mise után a világi búcsú a szanyi Bokréta néptáncegyüttes műsorával kezdődik meg.

Délután két órától a focipályán barátságos labdarúgó-mérkőzéseket láthat a közönség. Három órától a kastélyban fotó- és helytörténeti kiállítást láthatnak a résztvevők, valamint Róka Zoltán gyufamakettjeit is megtekinthetik. A sportpályáján, a színpadon este hat órakor a Kisbokréta együttes ad műsort, majd a csikvándi Dolgos Asszonyok csoport szerepel. Hét órakor a Les Taylor and The Swing Sisters énekel az 1940-es, ’50-es és ’60-as évek leghíresebb swing és rock and roll slágereiből. Negyed kilenckor a Bokréta néptánc-együttes lép fel, kilenckor az Ocho Macho lesz a sztárvendég, majd bál zárja a napot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keszeg-ér: másféle tájkép, kenuból

Tovább olvasom