Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Falugondnokok, közcélúak, traktorok - felkészültek a havazásra

A rábaközi települések felkészülten várták a havazást. Az önkormányzati kistraktorokon a kaszákat tolólapátra cserélték és dolgoznak a falugondnokok, a közhasznú alkalmazottak is.

Kistraktorokkal, falugondnokokkal, közhasznú dolgozókkal, gazdákkal takarítják a havat a rábaközi települések. Rábasebesen a járdákat is megtisztíttatja az önkormányzat. A jórészt idős helyieknek így arra sincs gondjuk.

Mizser Edit, Rábasebes polgármestere elmondta: falugondnokuk első feladata hétköznap, hogy az iskolásokat, óvodásokat reggel átviszi Szanyba. Utána kezd a havas munkához. A kistraktorra korábban felszerelték már a hóekét, így felkészülten érte őket a havazás. A járművel letolják a községi kezelésben lévő utakat és járdákat is. ˝Aki persze korán kelő, az maga is lapátot ragad és a háza előtt síktalanítja a szakaszt˝ – jegyezte meg Mizser Edit. Hozzátette: ha nagyobb mennyiségű hó esik, helyi mezőgazdasági vállalkozó segítségét veszik igénybe.

Géppel és kézzel – Szanyban az önkormányzati kistraktor, illetve a közhasznú alkalmazottak is szolgálatban voltak tegnap.
Géppel és kézzel – Szanyban az önkormányzati kistraktor, illetve a közhasznú alkalmazottak is szolgálatban voltak hétfőn (lent) .

– Mire az interfások munkába mentek, a kerékpárutakat megtisztítottuk – jelentette Szanyból Németh Gergely. Az önkormányzat kistraktora, egy önjáró gréder, a közcélú dolgozók vannak szolgálatban az utakon, járdákon.

Farádon a bogyoszlói Cankó 2000 kft. – a cégnek a faluban is van telephelye – vállalta, hogy a fontosabb utakat megtisztítja a hótól. Szalai Zoltán polgármester megjegyezte: nagy segítség ez az önkormányzatnak.


A középületek előtt a járdát, illetve a kerékpárutakat a községi hótolóval takarítják. Hasonló a helyzet Szilsárkányban is. Zöld Péter polgármester úgy tájékoztatott, hogy azokat a járdákat, melyeket bicikliúttal együtt alakítottak ki, az önkormányzat tisztítja. A közutak rendbetételében vállalkozók is közreműködnek.

Olvasóink írták

  • 2. sivatag66 2010. december 04. 01:44
    „:(((((((((((((((((((((((((((((((((((”
  • 1. janika 2010. december 01. 10:29
    „Jé, hát vannak falvak, ahol a polgármersterek a falu lakosságára is gondolnak! Igaz még a boltokban nem árulják a mocsárjárókat, hogy az úttalan falvakban is lehessen normálisan közlekedni.Igaz azért az utca jelző táblákra nem mertek út-at csupán "u"-t írtak mert út az nincs.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két megyei légi folyosó: alacsonyan száll(hat)nak a vadászgépek és a C-17-esek

Kapuvár-Csorna között és a Bakony megyei területén gyakorlatozhatnak katonai Gripenek és C-17-es óriásgépek kismagasságú légifolyosókon a jövőben. Tovább olvasom