Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 12°C | 29°C Még több cikk.

Fákról, kriptáról, tüzelőről, szégyenfoltokról

Zöld Péter, Szilsárkány polgármestere reagált olvasónk kérdéseire.


Olvasói SMS

Tisztelt polgármester úr! Szeretném megérdeklődni, hogy az évekkel ezelőtt a szilsárkányi temetőben kivágott fák sorsa mi lesz? Talán ki kellene osztani a rászorulóknak, nem a munkatársaiknak kellene hazavinni. Mert az önkormányzati gázkazánokban nem ég el. Másik kérdésem, hogy ki állapítja meg, hogy ki kap tüzelési segélyt, mennyit és miben? Tovább érdeklődnék, hogy mit tervez csinálni a rogyadozó kriptával és a falu központjában lévő szégyenfoltokkal (romos telkek, kirakodók). Néhol lassan már a járdán sem lehet közlekedni.

Tisztelettel: Egy szilsárkányi lakos

Zöld Péter, Szilsárkány polgármestere reagált olvasónk kérdéseire.

– A szilsárkányi temetőben nem vágtunk ki fákat, melyeket el lehetne szállítani. Az SMS-ben ellentmondást érzek. Egyszer ugyanis azt írja a falubeli, hogy évek óta ott van a fa, utána meg azt, hogy az önkormányzati munkatársak hazavitték. A tüzelési segélyekről a családsegítő szolgálat környezettanulmánya alapján a képviselő-testület határoz. Évente kétszer lehet kérvényt benyújtani. A gázzal fűtők pénzt kapnak, a vegyes tüzelést használóknak természetben adunk támogatást. Így lehetünk biztosak abban, hogy valóban arra a célra költjük el az önkormányzat pénzét, amire eredetileg is terveztük.

A temetői kripta örököseit keressük. Az SMS írója, ha járt a temetőben, láthatta, hogy ott is hirdetjük, illetve a Kisalföldben is megjelent felhívásunk. Ha március 15-ig nem kerülnek elő, a Jószív kft.-vel összefogva lebontjuk az épületet és a hamvakat új helyen hantoljuk el. A falu szégyenfoltjaiként emlegeti az SMS küldője a romos telkeket, kirakodókat. Vajon vette-e a fáradságot és figyelmeztette-e az ott élőket, hogy ez az eljárás nem helyes?

A polgármesternek ugyanis a magántulajdont érintő ügyekbe beleszólása nincs. Annyit tehetünk, hogy a rendetlen porták gazdáinak, még ha rászorulnának is, nem adunk önkormányzati segélyt. Erről egyébként rövidesen rendeletet alkot a képviselő-testület – fogalmazta meg válaszát Zöld Péter.

Olvasóink írták

 • 4. kukszi 2011. február 25. 18:23
  „Nagyon helyes, meg kell találni a módot,a rendetlen lakosok fegyelmezésére.
  Segély megvonása is egy módszer,ha szép szóval nem megy.”
 • 3. Mátyásfeketeserege 2011. február 24. 09:36
  „Polgármester úr a micheller ellen sem tud mit tenni, .. nem tudják bezáratni, egész nap füstöl közterületen, és már lasan a főútra is kipakolja a cuccait.”
 • 2. k29680 2011. február 22. 19:18
  „Elnézést,hogy nem a témához tartozik a hozzászólásom.Sajnos egyetlen médiában sem jelent meg..

  Tisztelt csornai és környékbeli barátaim.Holnap délután négy órakor a csornai polgármesteri hivatalban közmeghallgatás lesz a kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának sorsáról....Aki tud jöjjön el...KÖSZÖNÖM”
 • 1. stikli 2011. február 22. 14:27
  „Tisztelt szilsárkányi sms-ező!Mi megvagyunk elégedve a sárkányi önkormányzat munkájával és a polgármester úr is emberségesen áll a falubeliek problémáihoz!Azért meg hogy emberek nem tudják mit jelent a rend a saját portájuk körül,nem tudom mit lehetne tenni,nem hiszem hogy az is a polgármester úr sara lenne.De akinek a figyelme kiterjed a temetőtől a főutcáig annak legyen már ideje intézkedni is!Ha nem fér el a járdán (közterület) hivjon rendört!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az erkélyéről áldják meg az új rendelőt és a kórházat Kapuváron

Pénteken délelőtt 11 órakor áldják meg a Lumniczer Sándor Kórház és Rendelőintézetet és a kápolnát.… Tovább olvasom